Tussen de druppels is het droog – 2017#23

/, Trainingsverslag/Tussen de druppels is het droog – 2017#23

Tussen de druppels is het droog – 2017#23

Hoe mooi zomers weer het vorige week was, zoveel herfst was het deze week. Regen, wind, onweer.
Maar dat weerhoud mij er natuurlijk niet van om gewoon buiten te sporten. Van een goede regenbui ben ik niet vies.

Deze week liep ik 22 kilometer en fietste ik 21 kilometer.
En is het nog 2 weken tot de Midnight Sun Run, Reykjavik.


Maandag houd ik een rustdag, omdat ik zondag nog 15km gelopen heb.

IMG_3104


Dinsdag
heb ik een lesje Start Running waarbij we ongeveer 4,5 kilometer samen lopen. Ik ren daarna nog even door om de 7 kilometer aan te tikken. Het was werkelijk waar de hele dag sch**t weer, maar wonder boven wonder, houden we het, op een paar druppels na, droog.
Zelf krijg ik wel de ene laatste kilometer een goede bui over mijzelf heen. Maar ach, ik ben niet van suiker.

 

IMG_3143


Woensdag
heb ik weer zin om te rennen. Het is ook ‘Global Running Day’, dus dan ‘moet’ er ook wel gerend worden. Ik breng Micha lopend naar zijn hockeyles en loop daarna nog 5km in de hartslag (168) waarin ik de halve marathon in IJsland wil lopen. Ik besluit ’s avonds het planken van minimaal 1 minuut per keer weer op te pakken. De Halve Marathon komt nu wel heel dichtbij.

IMG_3193

Paul en ik lopen de laatste tijd geregeld ’s avonds na het eten een wandeling. En zo ook donderdag, zo fijn, lekker kletsen onderweg, we zijn zo 3 kwartier verder. Bij thuiskomst doe ik boven in mijn extra kamertje nog een half uur wat fitness-oefeningen, inclusief planken uiteraard!

IMG_3249

Vrijdag komt het serieus met bakken uit de hemel. Niet normaal! Ik baal er van, want ik wil op de fiets naar Bodegraven. Ik heb wat prijzen voor de FitFunRUN op te halen bij De Hardloopwinkel. Rond 11.00 begint het eindelijk wat rustiger te regenen en ik besluit gewoon te gaan. Het blijft nagenoeg droog. Ik rijd een mooie rit naar Bodegraven van zo’n 10,5km. De terugweg schijnt de zon en heb ik wind mee, ik ben met 22 minuten thuis. Ben blij dat ik gegaan ben! ’s avonds plank ik weer.

IMG_3282

Zaterdag is tijd voor een interval training. Ik loop 2km in, richting atletiekbaan van AV Clytoneus (mijn oude baantje, waar ik vroeger als pupil les had) en vraag daar netjes aan een trainer of ik mijn interval op de baan mag doen. ‘Natuurlijk’ zegt hij. Super fijn! Ik loop 10x 200m voluit gevolgd door 200m ‘normaal’. Pittig maar een lekkere training, mijn snelste 200m loop ik met en pace van 3.49. Na de interval op de baan loop ik 2km uit naar huis. Ik pak nog even de heuvel mee in het park. ’s Avond doe ik trouw mijn plankwerk 😉

Zondag houd ik een rustdag.

By | 2018-04-03T14:53:47+02:00 juni 10th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer