Runatics event #3 – New Years Bootcamp

/, Runatics/Runatics event #3 – New Years Bootcamp

Runatics event #3 – New Years Bootcamp

Gisteren was de 3e editie van Runatics Events.
Mocht dit aan je voorbij zijn gegaan, samen met Tamara organiseer ik 2x per jaar een hardloop & bootcamp event, onder de naam Runatics events.

Deze editie hebben we er een speciale draai aan gegeven en hebben we hem omgedoopt tot ‘New Years Bootcamp’, fit met ons het nieuwe jaar in. Ook was er een optie tot nieuwjaarsduik (voor de bikkels!). Een nieuwjaarsduik op 15 januari, ja waarom niet? ;). Altijd al een keer willen doen.

Prachtig weer was het. Koud, maar droog. Er lag op sommige plekken sneeuw en ijs, dus het was uitkijken met lopen en een koude grond. Maar zo’n mooi decor! Heerlijk weer om buiten te trainen.

We hadden ons event al eventjes op Instagram en Facebook aangekondigd en hadden over de 20 aanmeldingen. Helaas, maar begrijpelijk, hadden we een aantal afmeldingen door het weer (glad op de weg) en mensen die zich toch niet helemaal fit voelden. Aan de andere kant hadden we mensen die uit Almere, Dronten (!) en Breda (!) kwamen.
Ontzettend bedankt dat jullie de moeite hebben genomen aanwezig te zijn, vind wij heel bijzonder en lief.

16010354_1401488146548208_377733653_o
De dame uit Breda, Niki, is het gezicht achter de foodblogs op vrijdag. Super leuk om haar in reallife te ontmoeten.

De bootcamp start om 10.30u aan de Haarrijnse Plas, Utrecht. Ik ren eerst mijn Marathon training van 8km in het Maximapark en ontmoet iedereen op de parkeerplaats.
Uiteindelijk hebben we alsnog een leuke groep van 11 mensen.

Na de warming up rennen we naar de typische ‘maxima-park-bankjes’ en delen Tamara en ik de groep in tweeën. We hebben ieder leuke oefeningen bedacht welke we de groepen per oefening 1 minuut laten uitvoeren, inclusief planken op de koude grond en triceps op de (letterlijk) ijskoude bankjes! Bikkels zijn het, allemaal.
Na het ‘circuitje’ wisselen we van groepjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Daarna rennen we terug naar het strand en doen wat oefeningen op, tegen en bij de typische palen die op het strand staan. Deze oefeningen doen we gezellig als één grote groep.
Weer met de knieën en handen het koude zand in (sorry! haha) nog even doorbijten en dan zitten de krachtoefeningen er op.
Helaas was mijn favoriete fotograaf verhinderd vandaag, dus nemen Tamara en ik deze taak erbij.
De gezellige en fanatieke groep en het weer zorgen uit zichzelf wel voor mooie plaatjes.

9

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de gezamenlijke cooling down en uitdelen van de goodybags word er geïnventariseerd wie er echt het water in gaat.

Iemand die het water in zou gaan had zich last minute afgemeld. Daardoor was ik bang dat er niet veel animo voor zou zijn.
Paul was wel zo stoer om het water in te gaan.
Tamara, Melissa en ik hadden onze zwemspullen bij ons, maar stiekem hoopte ik op dat moment nog dat we er vanaf zouden zien haha, ik had het inmiddels best koud na 2,5 uur buiten zijn. Het restaurant ging bijna open en die warme chocomelk lokte.
Maar ineens daar ook Martijn dat hij het water wel in wilde gaan, Tamara ging ook gelijk overstag en ook Melissa zei voorzichtig dat ze zich ging omkleden. Dan kon ik natuurlijk niet achterblijven.
Het was tenslotte mijn eigen idee. En ik ben het type: wie A zegt, moet ook B zeggen en daarna zou die warme chocomelk helemaal lekker zijn!

IMG_5947 IMG_5951

Met zijn vijven gingen we het water in. De dames hand in hand, er in en snel gillend er weer uit.
De voeten waren zó koud! De rest viel eigenlijk nog wel mee. Temperatuur van buiten het water en in het water scheelde niet eens zoveel.
De mannen die bleven gewoon nog rustig zitten, haha, geweldig!
Zo gauw mogelijk droge warme kleren aangetrokken en opwarmen aan een warme chocomelk in het restaurant.
Bijna iedereen was gebleven en we kletsten nog gezellig na aan de grote tafel.

16105601_1735048723491249_8524466731927030750_n

Vol met adrenaline van de leuke ochtend met lieve mensen en de nieuwjaarsduik (serieus, daar krijg je energie van!) op weg naar huis.

Nogmaals bedankt iedereen voor jullie komst!!

Op Facebook staan nog meer foto’s. Houd deze pagina in de gaten voor de zomer editie. Tamara en ik zullen de datum zo snel mogelijk bekend maken.

Morgen staat de video (inclusief nieuwjaarsduik beelden) online!! (klik op de link en je kunt vast de video van vorig jaar bekijken).


Debbie

 

Goodybags o.a. mede mogelijk gemaakt door:
Davitamon Hardloopwinkelhealthyrunning index

By | 2017-12-20T23:31:35+01:00 januari 16th, 2017|More than running, Runatics|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer