#roadtobrussel

#roadtobrussel

Langzaamaan komt er weer wat regelmaat in mijn hardlopen.
Helpt natuurlijk ook wel op nu ik een schema heb ontvangen van mijn trainer voor de Halve Marathon in Brussel 2 oktober.

Ik heb nog nooit met een schema gelopen.
Ik heb 5 Halve Marathons gelopen en daar heb ik zelf naar toe getraind. Ik ben benieuwd hoe mij het gaat bevallen om mij wél aan een schema te houden.
Ik houd er niet zo van.
De reden waarom ik ervoor heb gekozen mijn (Marathon) trainer zijn schema aan te houden is voor het feit dat ik blessurevrij aan mijn Rotterdam-trainingen wil starten in december.

Tijdens mijn vorige Halve Marathon hield ik mij voor het eerst aan een vooraf bepaalde pace. En ik liep gelijk een mooi PR.
Wellicht zorgen deze 2 combi’s (schema en pace) nu voor nog een PR. Wie weet. Het gaat er mij gewoon om dat ik nog één HM loop voor Rotterdam.

SCHEMA
Deze week ben ik gestart met het lopen van mijn HM schema. De eerste twee keer dat ik nu gelopen heb, vond ik het maar langzaam en wennen.
Normaliter loop ik ook op km’s. Ik loop bijv. een 5km rondje of een 10km rondje en weet van te voren dan ook welk rondje dat gaat worden.
Nú weet ik hoeláng ik ga lopen; 30min, 1uur. En nee dat is niet nauwkeurig uit te rekenen, dat een 30min dan ong. mijn 5km rondje is, nee ik loop dat halve uur/uur dan in verschillende zones.

Dinsdag liep ik bijv. 45 minuten in zone 1.
Zone 1= Langzame duurloop tempo. Rustige intensiteit, makkelijk tempo. Je kunt bij dit tempo makkelijk praten in complete zinnen.
Oftwel, je maximale hartslag – 50. Oftwel, in mijn geval 181 (maximale hartslag) – 50 = een hartslag van 131.
Dat is langzaam!

Ik stel mijn TomTom hardloophorloge in zone 1 in en mijn horloge waarschuwt mij, door geluidjes en trillen wanneer ik er onder, er boven of precies goed loop. Best vervelend.

Had ik al gezegd hoe langzaam dit was?

Processed with VSCO with f2 preset

Vandaag, zaterdag, was ik vroeg wakker. Voor 7.00u. Ik ben na bijna 4 weken vakantie wel uitgeslapen geloof ik.
Ik loop om 7.45u al buiten en loop volgens schema: 15 minuten in Zone 1 en 30 minuten in Zone 2.
Zone 2 is iets harder als Zone 1. Normale rustige duurloop. Maximale hartslag – 40.
Dat betekend bij mij 141.
Dat voelt al wat prettiger als Zone 1. Maar nog knap lastig een lage hartslag te houden.

Onderweg krijg ik een flinke regenbui over mij heen en ik kom zeik en zeik nat thuis.
Vind ik niet erg. Thuis lekker doucheje pakken, schone droge kleren aan en klaar.

Voor morgen staat er een langzame duurloop van een uur op het programma, maar heb ik ook een leuk event in Scheveningen, waarbij een 5km over het strand word gehouden. Ik denk dat ik het bij mijn eigen loop houd, even kijken nog hoe mijn pet morgen staat.

Ik houd jullie op de hoogte van mijn trainingen naar Brussel.

Hoe was jouw loop-week? Train jij voor een volgend doel?


Debbie

By | 2018-04-03T15:10:44+02:00 augustus 6th, 2016|Hardlopen, Trainingsverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Garret 9 augustus 2016 at 16:40 - Reply

    Dat lopen in zone’s gaat zelf wennen. Die zone’s bewaren je voor overbelasting als je ze volgt. En als je eenmaal weet welk tempo je loopt in de verschillende zones kun je vooraf al berekenen hoe lang je rondje moet worden. Succes!!

Reageer