Ik weet hoe jij een PR gaat lopen dit voorjaar!

//Ik weet hoe jij een PR gaat lopen dit voorjaar!

Ik weet hoe jij een PR gaat lopen dit voorjaar!

Het voorjaar is begonnen. Alle lopers zijn klaar voor het nieuwe hardloopseizoen. PR’s klaar om verbroken te worden.
Heb jij een bepaald doel voor ogen dit voorjaar?
Ik loop 9 april mijn eerste Marathon, dan loop ik sowieso een PR ūüėČ

Wil jij een PR lopen, dan heb je vast wat aan onderstaande tips.

1) Ga touwtje springen
Een tip die je waarschijnlijk niet zo vaak hoort: Touwtje springen.
Met touwtje springen leer je, je voeten sneller bewegen en tegelijk train je je coördinatie. Voordeel: een touw weegt niks, springen kan overal en een korte sessie is al heel effectief.

2) Houd een voorwaartse houding
Ontspan je bovenlichaam, alleen je core licht aangespannen, en beweeg je armen mooi mee naar voor en achter (en dus niet opzij, hiermee verlies je de voorwaartse kracht en beweging) en probeer zoveel mogelijk op je middenvoet te landen. De juiste schoen helpt hier natuurlijk bij.

3) Tel je stappen 
De snelste en meest effici√ęnte lopers hebben een cadans van 180 stappen per minuut. Dit bereik je o.a. door je voeten laag bij de grond te houden. Tel je stappen maar eens, en probeer het aantal op te bouwen.

Ook geeft Robert Lathouwers, ex Olympisch sprinter, deze 3 tips:

4) Weinig ballast meenemen
‘Neem zo min mogelijk ballast mee tijdens je wedstrijd.’

5) Intervallen
‘En natuurlijk helpt interval- en heuveltraining je sneller en sterker te maken
.’

6) Lichtgewicht schoenen dragen
Het is echt waar, lichtgewicht schoenen helpen je sneller lopen, je pas is reactiever en je houdt meer energie over’.¬†

Kies daarbij uit bijvoorbeeld de volgende ASICS’ met lichtste tussenzooltechnologie ooit, de FlyteFoam (schoenen zijn hierdoor wel 20 gram lichter!).

ASICS breidde de collectie FlyteFoam schoenen na de MetaRun en DynaFlyte uit met twee modellen: NOOSA FF en GEL-DS TRAINER 22. Nu voor meer type lopers met diverse pronatiepatronen, niveaus en doelen beschikbaar (YES for me! want: overproneerder, ik droeg de Dynaflytes alleen op korte afstanden, waar ik ontzettend van baalde, want ze lopen zo lekker licht! Zie foto boven. Fotocredits Zout Fotgrafie ).

ASICS GEL DS Trainer 22 Women

Snelle anti-pronatie weglopers
De GEL-DS TRAINER was altijd al het ASICS model voor lopers die kiezen voor snelheid en wedstrijden willen winnen. Nu dit snelle model ook een FlyteFoam zool heeft, is dit de schoen om persoonlijke records te verpulveren. Je lanceert jezelf als het ware vooruit dankzij de veerkrachtige FlyteFoam tussenzool die over de volledige lengte is geplaatst. Daarbij krijg je een extra boost van de Propulsion Trusstic techniek. Dit bootst bindweefsel in de voet na, het cre√ęert spanning in de voet tijdens de afzetfase. Tot slot corrigeert het duoMax systeem lopers die overproneren, het anti-pronatieblokje zorgt voor meer comfort en een effici√ęntere loopstijl.
 ASICS Noosa FF Women

Snelle triathlon- en marathonlopers
Het NOOSA model staat bekend als snelle triathlon- en marathonschoen. De NOOSA FF voldoet daar nu nog beter aan met de super lichte FlyteFoam tussenzool over de hele lengte. Daarbij verbetert de buitenzool de tractie, ook op natte oppervlakte. De schoen volgt zo veel mogelijk de natuurlijk beweging en anatomie van je voet door het Impact Guidance System (IGS). De 3M reflectiviteit zorgt ervoor dat je ook goed zichtbaar bent in het donker. Triatleten kiezen o.a. voor de NOOSA omdat door je ze heel snel en makkelijk aantrekt.

 

Dus, geen excuses meer om geen PR te lopen dit seizoen!

 

By | 2017-12-20T23:31:32+01:00 maart 16th, 2017|Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer