Kuitentraining in Monschau & de rest

/, Trainingsverslag/Kuitentraining in Monschau & de rest

Kuitentraining in Monschau & de rest

Vorig weekend was ik een weekendje in Monschau (Duitsland) met vrienden.
Ik had mijn trainingen al omgedraaid, daar voor zaterdag 40 minuten stond en zondag 1,5 uur.

Ik maakte daarom de keuze voor ons vertrek naar Duitsland, 6.30u mijn wekker te zetten en mijn ronde van 1,5 uur te lopen.
Hierover vertelde ik vorige week in mijn trainingsverslag.

Zondag stond er daarom een rondje van 40 minuten op het programma. Na lekker te hebben ‘uitgeslapen’ en gezamenlijk ontbijtje met zijn allen in het huisje, trok ik er in mijn eentje op uit.
Monschau kent veel hoogtevershillen, ons huis stond ook op een verhoging bovenaan het stadje en daardoor kende deze trainingen extreem veel klims.
Daar had ik mij even op verkeken. Maar niet lopen is het geen optie, zou ik ook niet eens willen.
Ik ging op zoek naar het oude fjord en rende eerst aan de verkeerde kant het dorp uit. Ontzettend veel klims! Ik ren rustig met kleine stappen omhoog. Het fjord kom ik helaas niet tegen, wel een mooi klein kerkje en een geweldig uitzicht over Monschau.

img_2740

monschau2

Ik vervolg mijn weg naar beneden en zie vanaf het stadje het fjord opduiken, zat ik even mooi verkeerd haha. Ik kan het niet laten ook hier naar boven te gaan. Ik denk dat ik wel 100 treden omhoog moet, maar ik word steeds enthousiaster en vervolg mijn klim. In de verte zie ik ons huis opduiken en bel even met mijn vriendjes binnen en zwaaien naar elkaar.

monscha3

Boven nog wat fotos geschoten ga ik weer naar beneden en mag ik weer 100 treden omhoog naar ons huisje. Ik voel mijn kuiten protesteren. Wat een mooie run! Ik ben 40 minuten weggeweest en heb 2,5 km gelopen whaha!

Begin van de week voel ik nog steeds reactie in mijn kuiten en besluit (om meer overbelasting te voorkomen) mijn training van dinsdag over te slaan. Ik ben van mening dat rust nu meer voor mij doet als een training. REST IS ALSO PART OF THE PROGRAM.

donderdag

Donderdag start ik vroeg met werken, zodat ik ’s middags lekker de tijd heb om mijn ronde te doen. Ik mag 20 minuten inlopen in zone 1 (met rustige hartslag, snelheid: slakkentempo) en daarna mag ik 15 minuten knallen op wedstrijdtempo.
Lekker hoor. Ik zorg dat ik een goede cooling down doe, pak daarna direct een warme douche en smeer mijn kuiten in met een heerlijk gekoelde gel van VSM.

Voor vandaag (zaterdag) stond er een dribbelsessie van 20 minuten op het programma en zorg dat ik deze echt in rustig dribbeltempo loop.
Er zijn heel veel mensen ziek om mij heen, ik neem bewust afstand en houd mij verder rustig. So far so good! Stay away met die ziektebacillen 😉

Op naar morgen, mijn zevende Halve Marathon alweer.

Wie zie ik daar allemaal?


Debbie

 

By | 2018-04-03T15:07:10+02:00 oktober 29th, 2016|Hardlopen, Trainingsverslag|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. ineke 29 oktober 2016 at 12:58 - Reply

    mij hahahaha etten leur we komen er aan, heb er mega zin in

Reageer