In gesprek met: Karen’s Kitchen

//In gesprek met: Karen’s Kitchen

In gesprek met: Karen’s Kitchen

In mijn rubriek ‘in gesprek met’ interview ik regelmatig bijzondere mensen van wie ik graag meer wil weten.

Eerdere interviews vind je hier (o.a. atleten als Abdi Nageeye, Lornah Kiplagat, Susan Kuijken en Khalid Choukoud. Bekende Belg Evy Gruyaert. Supermom Marjolein, One legged Runner Milton, Mindful Martijn).


Karen ken ik van Instagram (@karens_kitchen_runs). We hebben elkaar nog steeds niet ontmoet. Maar dat gaat vast gauw gebeuren, I am sure.

Karen is een mooie vrouw om te zien.
Ze loopt hard en is altijd heel lief voor de mensen online, altijd een vriendelijke reactie klaar.
Wat ik eerst niet wist is dat Karen heel veel is afgevallen. Want ineens was daar die ‘voor en na foto’. Zo knap!
Inmiddels heeft ze zelfs haar eerste Marathon gelopen!

Daarom vind ik Karen een inspirator en wil ik haar in de spotlights zetten en wellicht een lezer inspireren het hetzelfde aan te pakken zoals Karen deed.

Wat is haar verhaal en hoe heeft zij dit voor elkaar gekregen?

Hoe kwam je zo zwaar en wanneer ging de knop om?

Ik worstelde mijn hele leven al met overgewicht. Soms volgde ik diëten en viel ik veel af maar uiteindelijk kwam er altijd weer meer bij. Het moederschap en vele gezondheidsproblemen zorgde ervoor dat ik de knop om kon zetten. Ik verlangde naar een ander leven.

Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? 

Ik ben gaan detoxen via het boek van gifbelt naar tempel. Ik voelde me hier zo goed bij en al snel verdwenen vele lichamelijke klachten.
Ik besloot daarna deze levensstijl min of meer een soort van aan te houden: glutenvrij,  lactose vrij en suikervrij.

Dus daar stond ik dan in mijn keuken ineens alles zelf te maken. Een oude liefde en ik werden weer herenigd.  Want de liefde voor koken en bakken had ik van jongs af aan al. Het leuke is dat dit mij ook weer wat positiefs heeft gebracht.

Ik wilde graag mijn recepten delen en begon een Facebook groep Train#Eet#Kook en daarna ook een eigen pagina Karen’s Kitchen.

En waar ik heel dankbaar voor ben is dat ik iedere vrijdag voor de website ProRun een receptje maak.

Na hoelang besloot je een Marathon te lopen?

Het was een droom/wens om ooit een marathon te lopen. Ik riep altijd ‘voor mijn 40e wil ik een marathon lopen’. Dat is ruimschoots gelukt : ).
Na een heleboel halve marathons gelopen te hebben en veel loop ervaring opgedaan te hebben durfde ik het aan. Totaal loop ik nu 5 jaar.

Is hij zo gegaan zoals je wilde?

Het ging eigenlijk heel gek.
Ik ging mee trainen om mijn loopmaatje bij te staan en gezelschap te houden met haar marathon trainingen voor Berlijn. De lange duurlopen gingen mij goed af en na de 1e keer 30 gelopen te hebben dacht ik ‘zou ik dan toch…’
Uiteindelijk last minute startbewijs overgenomen en na de 2e x 30 km wist ik ‘dit ga ik doen’. Maar nog steeds wilde ik dat niemand het wist. Ik hou niet van “druk” en “gedoe” dus wilde dit geheel alleen doen. De enige die het wisten waren mijn man, loopvriendin, ouders en fysio.
Ik liep die dag heerlijk, heb genoten. Had mezelf geen druk en tijd opgelegd en wist ik ga het redden.
Dit was echt mijn moment.

Wat is het meeste veranderd sinds je zoveel bent afgevallen?

Mijn mindset.

Ik ben anders in het leven gaan staan. Vroeger had ik ook vaak depressies.
En door de medicijnen/ antidepressiva kwam er steeds meer gewicht bij.

Ik was mezelf niet meer en kreeg daardoor ook veel lichamelijke klachten.
Ik was vaak negatief over mezelf maar stond ook negatief in het leven.
Ik was onzeker en had geen eigen mening.

Het hardlopen en het verliezen van gewicht hebben ervoor gezorgd dat ik anders in het leven ben gaan staan.
Het heeft mij sterk gemaakt.
Inmiddels ben ik al een lange tijd met antidepressiva gestopt.

Ik geniet van kleine dingen omdat ik die nu ook zie, veranderingen van seizoenen, blaadjes aan de bomen, ik krijg er zoveel energie van tijdens een ochtendrun. Daarna een kopje koffie thuis, dat maakt mij gelukkig.
En door mijn gezonde voeding blijf ik lekker in mijn vel zitten.

Dit straal ik uit naar mijn kinderen en de mensen om mij heen.
Ik geloof ook dat wat je geeft je terug krijgt en ik heb een fijn leven nu.

Wat kun je een ander aanraden die met hetzelfde worstelt?

Laat je nooit ontmoedigen door andere mensen. Geloof in jezelf.
Nobody is stonger then your mind!

Wat is je volgende doel?

Ik heb mezelf nog niet echt een doel gesteld, ik ben meer van het komt wanneer het komt en ik zie wel.

Het allerbelangrijkste vind ik dat ik plezier in het lopen hou en goed blijf luisteren naar mijn lichaam.

Karen bij de Marathon van Eindhoven! 

Heb je zelf nog een aanvullingen of wil je de lezers nog wat extra’s meegeven.
Ja, of er ook  nadelen van zoveel afvallen zijn? 
Jazeker.
Door de lichamelijke veranderingen heb ik veel overgebleven vel op mijn armen, bovenbenen maar vooral buik. Hier heben ik hinder van met hardlopen.
Het overgebleven vel schuurt dus dat is echt tot bloedens aan toe ondanks de vaseline. Doordat er wonden/wondjes ontstaan gaat het vaak ook nog ontsteken. Dit is erg pijnlijk. Zo heb ik dus ook mijn marathon uitgelopen.  Mijn ziekenfonds wil geen operatie vergoeden. Dit doet pijn en is soms ook oneerlijk. Ik heb keihard getraind en alleen maar dmv gezond eten ben ik af gevallen. All by myself. Een operatie kost 6.000 euro maar ik denk dat toen ik nog dik was met al mijn gezondheidsklachten meer geld kwijt waren aan mij.

 

 

By | 2018-01-02T09:35:47+01:00 januari 2nd, 2018|In gesprek met|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Theo_fitness_running 2 januari 2018 at 20:30 - Reply

    Altijd al geweten wat een mooie vrouw zij is van binnen en buiten. Respect ✊

Reageer