In gesprek met: Evy Gruyaert

//In gesprek met: Evy Gruyaert

In gesprek met: Evy Gruyaert

Laatst sprak ik Evy op het VSM Fit Event. Dé Evy, de stem van de hardloopapp ‘Start to run met Evy’. Wie kent haar niet.
Zelfs als je niet met de app hebt gelopen (zoals ik), weet je wel wie het is.

Maar ze doet natuurlijk veel meer dan dat. Zo is ze radio-dj en tv-presentatrice.
En mama.
Drie maanden geleden bevallen van haar tweede kindje is zij weer lekker op dreef.
Ik stelde haar wat vragen.

In 2008 kwam je boek uit ‘Het dagboek van Evy Gruyaert’ waarin je de lezer vier weken liet meekijken in je drukke leventje en hoe je probeerde gezond door het leven te gaan.
Ben je vanaf toen gezond gaan leven, of deed je dat al eerder?
Ik heb altijd wel gesport, veel geturnd. Ik gaf ook (turn)les aan kinderen. Maar wanneer ik eenmaal voor de TV ging werken, schoot dit gezonde ritme er bij in. Toen ik werd aangenomen voor sport tv-programma’s kwam de discipline weer.

Leef je nu nog zo strikt?
Ach ja, ik ben bewust. Ik probeer toch wel de regel 80% van de tijd gezond te doen en 20% te genieten.
Ik ben natuurlijk net bevallen van mijn tweede kindje, dus het sporten pak ik ook weer op. Ik ben weer begonnen met hardlopen, met mijn eigen app, haha!

Dat was inderdaad mijn volgende vraag. Doe je (nog) veel aan sport? Kan mij voorstellen dat het door je zwangerschap en bevalling op een laag pitje heeft gestaan.
Ja dat klopt en ook wel eerder.
In 2010 is mijn knie uit de kom gegaan. Ben geopereerd en moest revalideren. Ik deed daardoor meer aan yoga dan aan hardlopen en doe dat nog steeds.
Ik ben wel heel blij dat ik nu weer aan het hardlopen ben.

Ga je ooit weer voor de Halve Marathon?
Nee hoor, dat hoeft voor mij niet meer. Ik ben al blij met 10 km. Ik geniet weer van het lopen en ik zie het echt als me-time.

Hoe ben je tot (de stem van) de app gekomen?
Ik werkte bij de radio, al jaren en kende veel technici op de afdeling. Ik liep hard met een schema die ik van mijn sportdokter had verkregen. Ik luisterde naar muziek tijdens het hardlopen. Op een gegeven moment kwam het idee tot het maken van de app: een juist schema voor de beginnende hardloper, met de juiste aanmoediging en muziek er in verwerkt. Het moest simpel zijn: op de knop drukken en starten.

Je bent uitgeroepen geweest tot meest sexy radio figuur. Wat deed dat met je? Ik bedoel: je leeft gezond en bent bewust met je lichaam bezig, om dan uitgeroepen te worden tot meest sexy figuur, is dat wel een compliment?
Ach ja, ik neem de titel natuurlijk wel met een korreltje zout he, haha, wat zegt het nu, maar het is zeker een compliment en leuk om te horen. Jawel.

Heb jij ook met de app gelopen en kon je Evy al?
Aardige sympathieke dame. Ben blij dat ik haar heb mogen spreken.


Debbie

By | 2016-09-28T07:23:41+02:00 september 28th, 2016|In gesprek met|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Petra Kerkhove 28 september 2016 at 09:00 - Reply

    Leuke blog Debbie! Ook ik ben fier op u!

Reageer