Food Friday: vegan appeltaart havermout

/, Recepten/Food Friday: vegan appeltaart havermout

Food Friday: vegan appeltaart havermout

Hebben jullie genoten van al het lekkers met kerst? Ik in ieder geval wel! Maar dit kan natuurlijk geen weken doorgaan. Ik ben vanaf gisteren alweer begonnen met in ieder geval een gezond ontbijt. Een goed energiek begin van de dag en zo heb je de eerste gezonde maaltijd alweer binnen.

De afgelopen tijd deelden ik al enige havermout favorieten en daar kan deze variant natuurlijk niet aan ontbreken.

Ingrediënten
– 200ml plantaardige melk
– 50gr havermout
– 1 appel
– 1 handje rozijnen (of cranberry’s zijn ook erg lekker)
– 1tl kaneel
– eventueel walnoten

Bereidingswijze
1. Voeg de havermout en de melk bij elkaar en breng op middelhoog vuur aan de kook. Tussendoor wel even roeren.
2. Was ondertussen de appel en snijd in stukjes (ik vind het lekker met schil).
3. Voeg vervolgens de rozijnen en de walnoten toe.
4.. Wanneer de havermout kookt zet je het nog even 3min op zacht vuur, goed blijven roeren als bakt het aan.
5. Doe vervolgens de havermout in een schaaltje en garneer met de appels.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-12-28T12:13:37+01:00 december 29th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer