Food Friday: Tonijn pasta

/, Recepten/Food Friday: Tonijn pasta

Food Friday: Tonijn pasta

Zoals velen van jullie wel weten staat pasta bij een hardlopend iemand als ik vaak op het menu. Nu was ik laatst op zoek naar een nieuwe variant want ‘de bekende’ met tomatensaus en groente of pesto en tomaatjes was ik een beetje zat. Vorige week lag ik op de bank een uur voordat ik naar mijn werk ging en moest ik nog mijn avondeten maken. Ik zat al na te denken ”misschien doe ik vanavond wel lekker makkelijk en wordt het gewoon 3 keer brood”. Ik sloot mijn ogen, deed ze weer open en het eerste wat ik zag was een blikje tonijn (ja een gedeelte van mijn voorraad kast is open). Ik schoot overeind en dacht gelijk; pasta met tonijn? Kan prima! Na wat googelen naar wat varianten heb ik mijn eigen variant bedacht. En ik zal jullie zeggen: dit is mijn nieuwe favorieten pasta hoor. Laag in calorieën, hoog in eiwitten en vooral voedzaam. Zo gezegd zo gedaan ben ik gelijk de keuken in de gedoken en heb ik de hele avonddienst gewacht tot 19u, tot ik het eindelijk mocht proberen. Vanaf hap 1 heb ik zitten smullen. Mijn bakje was ook echt helemaal leeg! Hier komt-ie hoor.

Ingrediënten voor 1 persoon
– half blikje tonijn in zonnebloemolie
– 80gr pasta (ik gebruikte fussili)
– 10gr pijnboompitten
– 4 zongedroogde tomaatjes
– 2tl groene pesto
– handje rucola

Bereidingswijze
1. Weeg de pasta af en kook deze zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Laat de pasta afkoelen en bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin op laag vuur.
3. Wanneer de pasta is afgekoeld roer je de pesto erdoor.
4. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe samen met de rucola. Ik doe altijd een scheutje van de olie uit het potje van de tomaatjes toe door de pasta. Deze is al lekker van smaak en anders kan je het later weg gooien, dat is zonde toch!
5. Roer door elkaar en top af met de pijnboompitjes.

Ook prima te eten als meal-prep maaltijd, beter gezegd: ik heb hem nu twee keer gegeten en beide keren koud. Eet smakelijk! 🙂

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-08-30T18:56:33+02:00 augustus 31st, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer