Food Friday: Salade van zoete aardappel en champignons

/, Geen categorie/Food Friday: Salade van zoete aardappel en champignons

Food Friday: Salade van zoete aardappel en champignons

Salades zijn één van mijn lievelingsgerechten. Je kan er eindeloos mee variëren en het is vooral verfrissend wat ik heerlijk vind na een dag werk of een warme dag. Ook vind ik fijn dat je het koud kan eten. Regelmatig maak ik ze met couscous en neem ik ze ’s avonds mee naar mijn werk.

Ingrediënten voor 1 persoon
– 1 zoete aardappel
– handje veldsla
– 1 gele paprika
– 70gr champignons
– 60gr. tomaatjes
– 50gr. komkommer
– half pakje kruimgehakt
– 1el olijfolie
– 1tl paprikapoeder

Bereidingswijze
1. Snijd de zoete aardappel in blokjes en giet er 1el olijfolie en 1tl paprikapoeder over, roer goed zodat het mengsel verdeeld is over de aardappel.
2. Zet de airfryer op 190 graden, stop de aardappels erin en zet de timer op 15min.
3. Snijd ondertussen de groentes.
4. Wanneer de timer nog op 7min staat voeg j de paprika, champignons en het kruimgehakt erbij en laat lopen tot de airfryer klaar is.
5. Verdeel alles over de sla en aanvallen maar!

Ps: als je geen airfryer hebt doe je het 30/40 min. in de oven op 200 graden.

sla zoete aardappel champignons en kruigehakt heel bord

Maak je het recept dan vind ik het leuk getagged te worden met #foodfridayfitfunrun #runhealthyfood

Liefs Marlou
https://www.instagram.com/runhealthyfood/


 

By | 2017-12-20T23:31:24+01:00 augustus 11th, 2017|Food, Geen categorie|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer