Food Friday: Prei quiche

/, Recepten/Food Friday: Prei quiche

Food Friday: Prei quiche

Vaak heb ik van die impulsieve kookmomenten. Vorige week had ik er weer zo één. Ik had 2 preien in mijn koelkast liggen en wilde er iets lekkers van maken. Zo kwam er ineens in mij op om een prei taart/quiche te maken. Ook weer een makkelijk recept waar de oven het meeste werk moet doen.

Ingrediënten voor 1 middelgrote quiche
– 150ml kokosmelk
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 3 plakjes bladerdeeg
– 2 eieren
– 1 prei
– kaas naar keuze (ik gebruikte deze)
– peper en zout

Benodigdheden
– taart of quiche vorm van 18cm.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeeg. Kijk uit dat deze niet scheuren.
2. Snij de prei in ringen. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de prei 5min op middelhoog vuur.
3. Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
4. Ik heb de bodem van de taartvorm belegd met bakpapier. Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm. Zorg goed dat alles dicht is, alles loopt het er straks allemaal uit. Ik spreek (jammer genoeg) uit ervaring, zie de scheuren in mijn rand. De randen moeten minimaal 7cm hoog zijn.
5. Wanneer de prei een beetje is afgekoeld voeg je de tomaatjes toe.
6. Maak ondertussen het ei mengsel. Kluts de eieren en voeg de kokosmelk en een beetje peper en zout toe.
7. Leg het prei mengsel in de vorm en giet het eiermengsel erover. Als laatste strooi je de kaas erop.
8. Zet voor 30/35min in de oven. Houd hem na 25min. even in de gaten, elke oven is anders.
Eetsmakelijk!

Wat je overhoud is prima de volgende dag als lunch te eten. Bewaar hem wel in de koelkast. Of maak hem voor 2 man met een salade ernaast.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-04-19T18:15:09+02:00 april 20th, 2018|Food, Recepten|1 Reactie

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Eén reactie

  1. euroberry 23 april 2020 at 18:02 - Reply

    Danke Marlou ¡ Kennen Sie unsere Beeren?

Reageer