Food Friday: Home-made pindakaas

//Food Friday: Home-made pindakaas

Food Friday: Home-made pindakaas

Als grote pindakaas fan moet ik natuurlijk ooit en keer mijn eigen pindakaas maken. Twee weken geleden kwam daar dan het moment. Mijn broer had een hele grote bak met pinda’s over en wilden deze weggooien. Eten weggooien vind ik echt zonde dus kreeg ik hem mee naar huis! Bij thuiskomst ben ik gelijk aan de slag gegaan en wat is het lekker geworden! Als je het eenmaal zelf heb gemaakt wil je niet meer anders! Zo proef je toch nog dat er in de standaard pindakaas potten uit de supermarkt een hoop suiker zit, ondanks dat het er niet op staat.

Met pindakaas kan je natuurlijk ook weer variëren met toegevoegde smaken zoals kokos. Denk hierbij aan de pindakazen van Mister Kitchen, hier ben ik echt een groot fan van!
Ik maakten een grote pot crunchy en een klein potje kokos.
Pindakaas kokos en crunchy boven.jpg

Ingrediënten voor allebei de potten
– 400gr ongezouten pinda’s
– 2 tot 5el pindaolie en als je dat niet hebt kan kokoslie ook.
– snuf zout
– snuf kaneel of koek/speculaas kruiden

Bereidingswijze
1. Smelt de olie in een steelpannetje en stop samen met de pinda’s in de keukenmachine en maal tot het een gladde massa is (dit duurt echt wel een minuut of 5). Wil je een dikkere pindakaas, waar mijn voorkeur naar uit gaat, gebruik je 2 hooguit 3el olie, vind je het lekker dat hij wat dunner is dan gebruik je er 4/5.
2. Uiteindelijk gebruikten ik 100gr pindakaas en 10gr kokosrasp voor de ene pot.
En hakten ik 45gr. pinda’s grof en voegde dit toe aan de overige 300gr pindakaas voor  de andere pot.
3. Schep over in een oude pindakaas pot of een eigen potje en sluit goed af.
4. Als je er meer olie door doet roer dan eerst even goed voordat je de pindakaas gebruikt.

Lekker voor op een rijstwafel met een banaan, of maak er een tosti van! Ook lekker om te toppen op je havermout.

Bakze en laat vooral weten hoe jullie het recept vinden!?

Liefs Marlou van RunHealthyFood –>
https://www.instagram.com/runhealthyfood/?hl=nl
Pindakaas kokos en crunchy voor.jpg

By | 2017-12-20T23:31:12+01:00 oktober 20th, 2017|Food|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer