Food Friday: Healthy kapsalon

//Food Friday: Healthy kapsalon

Food Friday: Healthy kapsalon

Dit gaan jullie vast niet geloven, maar ik heb een gezonde kapsalon gemaakt! Laatst kwam ik op instagram bij Vivavivera een foto tegen en kwam er maar één ding in mij op; dit kan ik ook en moet ik proberen! Het resultaat is verbluffend goed! Oké niet helemaal gezond want ik gebruik geen gezonde saus, maar hé genieten moet ook! 80/20% zeg ik altijd! 80% gezond, 20% ongezond. us snel kijken wat je nodig hebt en die keuken in!

Ingrediënten voor 1 persoon
– 6 plakken komkommer
– 1 grote zoete aardappel
– 1 tomaat
– 1el Yoghurt mayonaise
– 1tl olijfolie
– 0,5 ui
– 0,5 pakje Plantaardige kipstukjes van Vivera (deze)
Vind je dit niet lekker gebruik dan 200gr kippendijen vlees.
– kaas (ik gebruik deze)
– handje veldsla
– ketchup
– paprika poeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was de zoete aardappel & snijd hem in patat vormen.
3. Maak een dressing door de olijfolie en de paprika te mengen in een bakje, giet dit over de zoete aardappel frietjes.
4. Zet voor 20min. in de oven, schep na 10min. even om.
5. Bestrooi de kipstukjes met kip kruiden.
6. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui.
7. Wanneer de zoete aardappel klaar is leg je deze op de bodem van het bakje. Vervolgens leg je daarop in de volgende volgorde; kip stukjes, paprika, ui en besprenkel met kaas of leg er een plak kaas op. Ik gebruik formaggio kaas omdat ik hier meer smaak aan vindt zitten.
8. Zet voor 8 min in de oven.
9. Ondertussen snijd je de komkommer en tomaat in reepjes.
10. Wanneer de oven klaar is leg je in de volgende volgorde de groentes erop; komkommer, tomaat en sla.
11. Drizzle de yoghurt mayonaise en de ketchup erover en aanvallen maar!
Kapsalon al gegeten.jpeg

Laten jullie weten of jullie ook zo gesmuld hebben? Ik zou hem zo morgen weer kunnen maken en normaal eet ik niet 2 dagen achter elkaar hetzelfde dus dit zegt genoeg!

Liefs Marlou
https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2017-12-20T23:31:23+01:00 oktober 6th, 2017|Food|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer