Food Friday: Bosvruchten smoothie-bowl

/, Recepten/Food Friday: Bosvruchten smoothie-bowl

Food Friday: Bosvruchten smoothie-bowl

Met een smoothie-bowl kan je eindeloos variëren. Als je een basis hebt van een banaan (minimaal de avond van te voren ingevroren als het rest van het fruit vers is) en melk, kan je erin doen wat je wilt. Nu heb ik een nieuwe combinatie gemaakt namelijk met gemixt zomer fruit. Gewoon simpel uit het diepvriesvak. Ook hier kan je je eigen draai aangeven maar ik zal mijn variant delen.

Ingrediënten voor 1 kom
Voor de smoothie
– 200gr zomerfruit (diepvries)
– 100ml amandelmelk (of melk naar keuze)
– 1 verse banaan

Topping
– 25gr havermout
– klein handje gemixte nootjes
– klein handje rozijnen
– 80gr blauwe bessen
– 1-2el kokosrasp

Bereidingswijze
1. Weeg de havermout af en zet op laag vuur tot ze goud bruin gekleurd zijn. Roer regelmatig om.
2. Stop ondertussen alle ingrediënten voor de smoothie in de blender en laat draaien totdat het een gladde massa is. Vind je hem nog iets te dik? voeg dan nog een klein beetje melk toe tot hij jou gewenste dikte heeft. Hij hoort dik te zijn.
3. Wanneer de havermout klaar is voeg je daar de rest van de noten en rozijnen aan toe.
4. Giet het smoothie mengsel in een leuk kommetje en garneer met de topping. Ook hier kan je weer eindeloos mee variëren.
Eetsmakelijk!

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-04-26T17:29:05+02:00 mei 11th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer