Food Friday: Banaan pannenkoekjes

/, Recepten/Food Friday: Banaan pannenkoekjes

Food Friday: Banaan pannenkoekjes

Zondag betekend ontbijten met pannenkoekjes, als ik tenminste geen dagdienst heb want dan heb ik er simpelweg geen tijd voor. Zo maakte ik laatst deze pannenkoekjes met banaan. En zoals sommige van jullie wel weten ben ik dol op fluffy pancakes, van die Amerikaanse dikke pannenkoekjes. Door de banaan is dat ook dit keer weer goed gelukt!  Ik zeg snel die keuken in en gaan bakken. Ze zijn binnen een handomdraai klaar. Ook erg lekker voor een training als bijvoorbeeld een (lange) duurloop.

Ingrediënten voor 1 persoon van ongeveer 4 middelgrote pannenkoekjes
– 100ml melk
– 50gr gemalen havermout
– 1 banaan
– 1tl kaneel of speculaas en koekkruiden

Ik gebruikte de volgende topping maar hier kan je eindeloos mee variëren
– aardbeien
– blauwe bessen
– 0,5 banaan
– eventueel kokosrasp en/of pindakaas

Bereidingswijze
1. Maal de havermout tot havermeel, ik heb altijd een grote weckpot staan zodat ik dat niet elke keer hoef te doen.
2. Prak 0,5 banaan en meng in een beslagkom met de gemalen havermout, melk en de kaneel. Het word een beetje droge, dikke massa.
3. Verwarm wat kokosolie op in een koekenpan en gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoekje.
4. Zet 5min. op middelhoog vuur en draai om tot beide kanten bruin gebakken zijn. Snij ondertussen de andere helft van de banaan in plakjes.
5. Serveer op een bord en beleg ze met jou gewenste toppings.
Eetsmakelijk!

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-04-19T18:23:12+02:00 april 27th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer