Energierepen

/, Recepten/Energierepen

Energierepen

Altijd al eens zelf energierepen willen maken? Vanaf vandaag kan dat! Makkelijker kan bijna niet. Kun jij in de laatste middaguurtjes, op bijvoorbeeld je werk, wel wat extra energie gebruiken? Met dit recept heb je voor een week wat lekkers in je koelkast. En belangrijk: een goed vullende en verantwoorde snack. Zo zorg je ervoor dat je de middag goed doorkomt. Suikers zorgen voor een snelle piek waardoor je meer energie krijgt. Helaas is het effect hiervan snel uitgewerkt. Weg energie, hallo ergere dip. Deze energierepen geven juist een verzadigd gevoel. Perfect voor als je er nog even tegenaan wil gaan. En uiteraard, zonder mega dip! Noten zitten vol met goede vetten, dadels geven een verzadigd gevoel en cacaonibs zorgen voor extra energie. Kokos geeft een heerlijke smaak en rijstwafel maakt de reep crunchy. Ben jij al overtuigd?! 

Ingrediënten (circa 6 repen):
– 75 gram gemengde ongebrande noten
– 150 gram verse medjool dadels
– 20 gram rauwe cacaonibs
– 1 eetlepel kokosrasp
– 1,5 rijstwafel
– 3 eetlepels gesmolten kokosolie

Aan de slag!
Voeg alle ingrediënten toe in een keukenmachine en mix grof. Let op: niet alle keukenmachines zijn goed voor het mixen van dadels. Je kunt de dadels eventueel van te voren in stukjes snijden, voordat je deze mixt. Maak van de gemixte ingrediënten op een vel bakpapier een rechthoek en druk goed aan met je hand of bolle kant van een lepel.
Leg in de koelkast weg voor minimaal 2 uur om of te stijven. Wanneer de massa hard is geworden, kun je hiervan repen snijden. Zo simpel is het. Ben je niet van plan om de repen binnen 5 dagen op te eten, dan kun je deze ook prima invriezen. Uiteraard kun je ook andere ingrediënten toevoegen, zoals bijvoorbeeld rozijnen of ander gedroogd fruit.

Eet smakelijk!

Stéphanie

Wat vind jij van dit gezonde tussendoortje? Heb jij weleens zelf energierepen gemaakt?

By | 2016-07-01T10:15:00+02:00 juli 1st, 2016|Food, Recepten|2 Comments

About the Author:

Debbie, 38 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van de leukste zoon van 11 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief lezen.

2 Reacties

  1. Sabine 1 juli 2016 at 12:53 - Reply

    Nou Wat perfect! Ik zocht nog iets lekkers om mee te nemen naar het werk! Perfecte snack!

    Xx Sabine

  2. Stéphanie Baars 1 juli 2016 at 15:27 - Reply

    Dat is toevallig! Geniet ervan!

    Liefs, Stéphanie

Reageer