Zandvoort Circuit Run

/, Raceverslag/Zandvoort Circuit Run

Zandvoort Circuit Run

Via Runner’s World liep ik vanmorgen mee met de Zandvoort Circuit Run.

Ik had mij in eerste instantie opgegeven voor de 12 kilometer, maar besloot een paar dagen van te voren te wisselen en de 5 kilometer te lopen.
Het zag er naar uit dat het prachtig weer ging worden het weekend en zo besloten Paul en ik een hotelletje te boeken in Zandvoort en er gelijk een weekendje weg van te maken met z’n drietjes.
Hoe gaaf is het voor Micha om ook over het circuit te rennen?
Micha zijn kids run startte om 10.45u. De 12km zou om 13.15u starten. Dat vond ik een te groot gat voor Paul en Micha om op mij te wachten. Daarna moest ik natuurlijk nog rennen.
De 5km startte om 11.15u. Dat zou betekenen dat ik voor 12u alweer klaar zou zijn. Dat sloot beter aan.

IMG_9384

We waren lekker op tijd op het circuit, ons hotel lag praktisch in dezelfde straat.
Eerst haalden wij bij de ‘pers/media-room’ van Runner’s World mijn startnummer op. Heel gaaf in een VIP-skybox was dit. Geweldig uitzicht over de pitstraat en nu de start/finish van de race.
Daarna schreven wij Micha in voor de Kids Run.
Het ging zijn eerste 2,5 km worden. Ik moet zeggen, dat het alweer een poosje geleden was dat Micha echt gerend had. Oudjaarsdag 2015 liep hij 2km en dat was zijn langste afstand.
Er was ook een 0,9km, maar dat was echt voor kindjes t/m 7 jaar.

Hij startte vol goede moed. Ik heb hem niet kunnen zien finishen, want toen moest ik alweer op weg naar mijn start. Maar hij finishte in een tijd van 11.42! Dat is echt heel knap. Hij heeft aan 1 stuk doorgelopen.
Ik had hem als tip gegeven niet vol gas te gaan, maar te genieten van het feit dat hij sowieso op het circuit rende en van de race. Heeft geholpen, anders had hij geheid steek in zijn zij gelopen.

Ik startte om 11.15u. Er werd nog even moeilijk gedaan bij het toelaten van het startvak (omdat ik een 12km met kleur groen op mijn buik had) maar ik wilde echt bij de 5km (in startvak geel) starten.
Ik was net op tijd, we zouden met een minuut starten werd er omgeroepen. Zette snel mijn horloge aan, hopende dat hij de GPS snel zou vinden. Redelijk snel hoorde ik hem instemmend piepen. Oké nu was ik er echt klaar voor.
Ik startte in een lange tight (het was echt nog wel fris ’s morgens uit de zon) en een hempje. Mijn nieuwe zonnebril welke ik de dag ervoor in Haarlem had gekocht hield ik op. Ik was toch niet van plan te gaan knallen ;). Duidelijk niet wetende wat mij te wachten stond…wellicht had deze relaxte houding juíst invloed op mijn uitslag.

93

Startschot klonk en we werden door een super gave race-auto het circuit op geleid.
Ik besloot deze race niet vol gas te gaan. Zoals je gister kon lezen in mijn trainingsverslag van afgelopen week was ik vrijdag echt niet helemaal fit qua hoofdje en benen.
Ik maakte foto’s onderweg en filmde het circuit.
Het was ongelooflijk mooi weer en het circuit deed wat met me, ik racete letterlijk het parcours over.
Er waren stukjes dat ik dacht ‘en nu even gas terug’, maar het ging niet, ik liep te lekker.
De kilometers vlogen voorbij.
Ik liep niet op tijd of op een pace, wel hield ik mijn hartslag met een schuine blik in de gaten. Ik zat aardig tegen mijn omslagpunt aan. Maar ik ging lekker!
Even sprong mijn shuffle van mijn muziek op ‘hmm for the weekend’ van Coldplay, niet bepaald een lekker racenummer. Omdat mijn remote kapot is, moest ik echt mijn telefoon uit mijn buidel pakken en van nummer wisselen. Even was ik hierdoor uit mijn concentratie.
Bij de 4km naderden we de finish, maar moesten we nog een kilometer door. Werkt mentaal nooit zo lekker bij me. Maar ineens zie ik daar Paul en Micha staan en weet ik er nog wat uit te persen.
Met een slinger komen we weer terug op het stuk richting finish.

Ooit, ooit, als ik de Marathon achter mij heb liggen. Wil ik weer voor een PR op de 5km gaan. En dan wel onder de 25 minuten. Dat ging ik nu bij lange na niet halen. Toch? Ik zie ineens in de verte op de klok iets van 25zoveel staan. Heuh? Mijn PR ligt op 25.48 (gelopen in september 2015, de week na de HM van Stockholm, daarna nooit meer echt geprobeerd te verbeteren).

Ik ging volgens mij gewoon een PR halen!!!

Ik moest wel even doorlopen, want de tijd tikte door. Nog zo’n 300 meter te gaan en hij stond op 25ietsoverde30.
Ik rende mijn poten onder mijn lijf vandaan. Maar vooralsnog liep ik mij voor mijn gevoel niet stuk, ik kon er echt meer uitpersen. Ik vloog ook op de aanmoediging van het publiek. Wat stonden er veel!
Serieus een feestje deze finish, de pitstraat in. Allemaal mensen boven op de boxen. Vrolijke vlaggen. Prima sfeertje.

Ik kwam uiteindelijk over de finish met 25.43!
Ik heb onverwachts een PR gelopen! Hoe gaaf is dit!

IMG_9391

Onderweg heb ik helemaal niet doorgehad dat ik zo hard ging.
Hele dag zit ik op een roze wolk.
Maar nu thuis gaan er meerdere scenario’s door mijn hoofd. Had ik nu wel op mijn pace gelet had ik sneller kunnen gaan. Had ik geen foto’s en filmpjes gemaakt onderweg, had ik sneller gegaan.

Maar, boeiend!! Ik heb een PR. Er zijn ook genoeg scenarios te bedenken waarom het slechter had kunnen gaan. Slecht geslapen én een uur minder (zomer tijd), drankjes op gister, onvoorbereid etc. etc.

Dat leren lopen op hartslag begin zijn vruchten af te werpen.
Hier valt nog veel meer te behalen.

IMG_9394

Ik heb genoten vandaag. Wat een gave race. Vet parcours over het circuit, waar al die grote helden over heen hebben gesjeesd. Goede sfeer. Goede organisatie en aankleding. Het weer, heb je nooit invloed op, was TOP! Mijn mannen bij me, lieve hardloopvriendjes kunnen zien. En dan ook nog een PR lopen.

Mocht er niets tussenkomen, ben ik er volgend jaar zeker weer bij!! Micha heeft het al over de 5km samen binnenkort.

IMG_9418

 

By | 2018-04-03T14:56:45+02:00 maart 26th, 2017|Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Mari 26 maart 2017 at 20:21 - Reply

    toppers, jullie samen!

Reageer