Wandelen bij De Moerputten, Den Bosch

/, nederland, Outdoor, Travel/Wandelen bij De Moerputten, Den Bosch

Wandelen bij De Moerputten, Den Bosch

Voor de beginnende wandelaar zoals ik, ontdek je steeds meer mooiere plekjes in Nederland waar je de natuur in kunt om te wandelen.
Deze plekjes zijn ook goed te combineren met een dagje stadten in één van je favoriete steden. Zo ook bij Den Bosch. Twaalf autominuten van het centrum, ligt natuurgebied De Moerputten.

Er lopen twee routes welke je kunt volgen: het ‘Halve Zolenpad’ van twee kilometer en de ‘Bruggenroute’ van vijf kilometer.
Wij liepen de laatste.
Met als eye-catcher de zeshonderd meter lange Moerputtenbrug over het laagveenmoeras.
Vandaag de dag een prachtig gerestaureerde voetgangersbrug, vroeger deed het dienst als Langstraatspoorlijn (vanaf jaar 1890). Het is op deze manier een industrieel erfgoed uit de 19e eeuw.
Prachtige plek voor mooie (Instagram-waardige) foto’s overigens!


Maar we komen natuurlijk voor de natuur!
Heel lang is De Moerputten ontoegankelijk geweest en verboden terrein. Doordat het een moerasgebied is was het er te gevaarlijk om zomaar te wandelen.
Dat hebben ze opgelost door mooie vondelpaden aan te leggen.
Verder loopt de route loopt langs blauwgraslanden en vlindervelden. Het is de enige plek in Nederland waar het pimpernelblauwtje voorkomt, toch best bijzonder.

Prima route om een frisse neus te halen op een relaxte zondag en/of te combineren met een stedentripje aan Den Bosch zoals wij deden.

Startpunt beide routes is:
Parkeerplaats op de Deutersestraat nr.2 in Den Bosch

By | 2020-11-08T10:28:51+01:00 oktober 14th, 2019|Hiken, nederland, Outdoor, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer