RACEVERSLAG: Vestingloop Brielle

/, Raceverslag/RACEVERSLAG: Vestingloop Brielle

RACEVERSLAG: Vestingloop Brielle

Als ambassadeur van Epic Running was ik aanwezig bij Vestingloop Brielle.
Een endje rijden vanuit Woerden, maar ik had het er graag voor over. Van wat ik hoorde moest Brielle een prachtige vestingstad zijn en ik was er nog nooit geweest.
Ik ging voor de 5 kilometer.

Eerst was het de bedoeling om de 10 kilometer te doen, maar aangezien het moederdag was en Micha met mij meeging (zodat wij daarna samen naar het strand konden) besloot ik de afstand om te zetten. Dit werd heel makkelijk, na één mail, door de organisatie gedaan.

Het was alweer een poos geleden dat ik een 5 kilometer race geknald heb, mijn PR staat op 24.46, en zag niet gebeuren dat ik deze ging verbeteren.
Op het moment zit ik in trainingen voor de Jungfrau Marathon over 4 maanden, waarin deze race precies goed paste.
Ik mocht ‘lekker snelll’ van mijn trainster.

Bij het binnen rijden in Brielle werd al duidelijk hoe prachtig het inderdaad is! Dat beloofde wat voor de race.

De race

Na de start, in mijn enthousiasme, er toch weer te snel vandoor. Iets gas teruggenomen en/maar toch een pace van 4.50 aan blijven houden, ik dacht wel te zien hoelang ik deze vol ging houden.
Een PR zat er tenslotte toch niet in, dacht ik! Wel wilde ik mijn tijd natuurlijk zo goed mogelijk neer zetten en was eigenlijk wel benieuwd waar ik überhaupt stond op deze afstand.

Prachtig parcours om te lopen, langs de vestingwallen. Maar naar mijn mening niet echt een makkelijk parcours voor een snelle race.
Venijnige bochtjes, olifantenpaadjes, grote keien en nog aardig wat klimmetjes gooiden roet in het eten. Ik raak daarvan uit mijn concentratie. Ik ben meer van de rechttoe-rechtaan stukken.

Ik besloot om tot kilometer 3 deze snelheid te houden, maar ineens begon de zon fel te schijnen en zorgde deze voor flink wat warmte ineens. Ook mijn benen verzuurden.
Ik besloot een slokje water te nemen bij de waterpost en een paar stappen te wandelen (anders kan ik niet goed drinken). Had ik dat maar niet gedaan!

Ik werd de hele race al niet ingehaald (door vrouwen) en als ik het goed gezien dacht te hebben, liep ik 4e of 5e vrouw.
Voor mij liepen 2 hele jonge meiden (jaar of 13) welke al een stuk minder snel liepen dan voorheen en ineens ging 1 daarvan er vandoor en liet de ander (nog meer snelheid minderend) achter.
Ik kon eigenlijk echt niet meer versnellen, mijn benen waren verzuurd, maar ik besloot haar voor de finish nog te pakken.
Dat lukte mij en ik lag vierde vrouw!

De finish kwam met minder dan een kilometer te gaan bijna in zicht en ik probeerde echt gas bij te geven. Een jongen (veel te warm gekleed!) liep voor mij en ik wilde hem inhalen met een eindsprint. Echter zag hij mij in zijn ooghoek en sprintte er werkelijk waar met een hele hoge snelheid ineens vandoor (ik dacht nog: nou als je dat er uit weet te persen, had je sowieso sneller gekund haha) maar goed, ik deed mijn best te blijven gassen en ineens haalde het jonge meisje mij weer in, 15 meter voor de finish! Grrrr, met 1 seconde sneller kwam zij over de finish en eindigde ik 5e vrouw.
Wel 3e in mijn leeftijdscategorie, dat wel! Ik werd geklokt op 25.04, maar mijn horloge zegt een gemiddelde pace van 4.58 en een iets langer parcours, dus ik zat onder de 25 minuten.

Dan komt het besef dat ik, als ik niet had gewandeld en focus was blijven houden, misschien wel een PR had gelopen. Nog een keer Grrrr.

Maar goed, super trots en wetende dat er dus meer in zit, neem ik mijn mooie medaille in ontvangst. Zelden dat je zulke mooie medailles als deze om je nek gehangen krijgt, zeker bij zo’n kleinschalige run als deze.

Ik heb genoten en ben voornemens volgend jaar terug te komen! Dan zullen we eens zien welke plek in dan finish 😉

foto met poort op de achtergrond: Rob van Efferen. andere foto’s: Micha Meijer. laatste foto: samen met Perry Bakker van Epic Running.

By | 2019-05-14T18:23:33+02:00 mei 14th, 2019|Hardlopen, Raceverslag|15 Comments

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

15 Reacties

 1. Milou 15 mei 2019 at 07:50 - Reply

  Dit is wel een goeie uitdaging voor je geweest, in plaats van rechte wegen. Even lastig, maar je kan meteen zien of je dat ook aan kan! 3e is toch een goeie plaats! Zeker voor een parcours die wat moeilijker was voor je.

 2. Zoe 15 mei 2019 at 07:50 - Reply

  Wat een fantastisch goede tijd! Blijf zo verder gaan !

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 16 mei 2019 at 13:07 - Reply

   dank je wel! zelf ook erg blij mee, maar mik op tijden onder de 25 min en had ik in dit geval makkelijk moeten redden

 3. Lotte c 15 mei 2019 at 08:36 - Reply

  Wat goed dat je ondervawacht zo’n goede tijd hebt neergezet!

 4. Inge 15 mei 2019 at 08:50 - Reply

  Super goed gedaan jij!! Over dat bekertje water ga je de volgende keer zeker een extra keertje nadenken HAHA 😀 Keep up the fun, girl! XX

 5. Beauty By Bibi 15 mei 2019 at 09:22 - Reply

  Wat goed! Blijf zo doorgaan. Leuk artikel!

 6. The lemon kitchen 15 mei 2019 at 10:54 - Reply

  Gaaf om te zien en dat je ambassadeur bent! Super knap hoe je het doet

 7. Nicole Orriëns 15 mei 2019 at 10:59 - Reply

  Fijn dat het leuk was! Het lijkt me een fijne ervaring. Zelf heb ik nog nooit aan een loopevenement meegedaan.

 8. Wanda 15 mei 2019 at 20:25 - Reply

  Leuk om eens zo’n raceverslag te lezen, meestal lees je alleen iets over de trainingen, maar niet hoe iemand zo’n race beleefd heeft.

Reageer