TRAVEL: Next trip IJsland, incl. Halve Marathon

///TRAVEL: Next trip IJsland, incl. Halve Marathon

TRAVEL: Next trip IJsland, incl. Halve Marathon

Na veel stedentrips en zonvakanties was ik toe aan wat anders besloot ik in 2014. Mijn aandacht werd getrokken door Scandinavië. En zo bezocht ik Zweden (september 2015) en Noorwegen (juli 2016).

Hoewel Finland en IJsland officieel niet bij Scandinavië horen, preikten deze landen nu hoog aan mijn bucketlist.
Het spande er even om welk land als eerste afgevinkt ging worden, maar sinds afgelopen weekend duidelijk: ik boekte een trip naar IJsland!

IJsland

Ik moet eerlijk zeggen, spannend vond ik het wel, om daadwerkelijk op de ‘boek nu’ knop te drukken.
Zacht gezegd: het is niet goedkoop. De reis niet en het leven daar niet. Ik ken weinig mensen die er al geweest zijn. Dus weinig bevestiging. Maar mensen die ik spreek die er zijn geweest, zijn er verliefd op. En van veel mensen die er nog niet geweest de reactie dat het hoog op hun bucketlijst staat. Pieperds die er niks met hebben, heb je altijd 😉
En dus…drukte ik opgewekt op ‘boeken’.

Ik boekte, zoals vaak via Expedia.
Er vliegen 2 vliegtuigmaatschappijen op IJsland; Icelandair en WOW Air (budget). Wij kozen voor Icelandair en voor de gunstigste vliegtijden (zo vroeg mogelijk heen en zo laat mogelijk terug). De vliegtijden naar IJsland zijn matig vind ik. Weinig keuze qua tijden.
Voordeel is, dat het in de zomer 2 uur vroeger is dan in Nederland. Dus je reist qua tijd terug. Het is 3 uur vliegen, maar je komt 1 uur later aan. Grappig idee.

We gaan een trip maken van 4 dagen naar Reykjavik, met natuurlijk de excursies naar de Blue Lagoon en Golden Circle en bij deze laatste zit een heuse sneeuwscootertocht!

iceland1

Blue Lagoon

Een ongelofelijk mooi gebied wat zich in het hart van een lavaveld bevindt.
De Blue Lagoon staat vooral bekend als luxe, geothermisch verwarmde spa.
Het water is afkomstig uit diepe gaten, die zich op wel 2000 m diepte bevinden. Dit heilzame, warme bronwater wordt gebruikt om de spa te vullen. Meer lezen?

iceland4 iceland3 iceland2fotos: pixabay

Golden Circle

Naast de Blue Lagoon zijn de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: het nationale park Þingvellir, Waterval Gullfoss en de geiser Geysir. Deze vormen samen de Golden Circle.
De naam ‘Gouden Cirkel’ is zo verzonnen, omdat de reizigers met deze tour alle hoogtepunten in één dag kunnen bewonderen, vaak als dagtour vanaf Reykjavik. Meer lezen?

Running

Als hardloopfanaat check ik voor ik een reis boek altijd naar eventuele races in de regio.
En zo boekte ik ook onze trip naar Reykjavik rond de Halve Marathon daar heen.

Het was even wachten tot de inschrijvingen opengingen, maar gister scheef ik mij dan eindelijk in voor de Halve Marathon van de Midnight Sun Run  in Reykjavik!! 21.1 km rennen door het mooie IJsland. Weer een mooie medaille om naar toe te werken 😉

13235087_1196062000413424_4562968513968466257_ofoto: Midnight Sun Run

Gezien ons bezoek van 4 dagen is het een groot voordeel dat deze run om 22u ’s avonds is (de Midnight Sun Run, de naam zegt het al: je rent middernacht tegemoet én het is licht). Dus we hebben 4 hele volle dagen om ons ding daar verder te doen.

Ik kan je zeggen (en dat zul je vast wel begrijpen) dat ik er ontzettend veel zin in heb!

Explore the world

15940733_740793799408971_2548040279877552523_n

Heb je nog tips voor mij, wat ik moet zien, waar ik moet eten, wat ik niet mag missen, let me know!


Við sjáumst (tot ziens)
Debbie

By | 2020-11-07T14:38:50+01:00 januari 12th, 2017|ijsland, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer