Trainen voor mijn Triathlon #2 – 28 mei / 10 juni

/, Trainingsverslag, Triathlon, Zwemmen/Trainen voor mijn Triathlon #2 – 28 mei / 10 juni

Trainen voor mijn Triathlon #2 – 28 mei / 10 juni

Weken 3 en 4 van mijn Triathlon-schema kan ik afvinken. Hoe gaat het met mijn trainingen? Vind ik het buitenzwemmen al wat minder eng?

Wanneer ik een nieuw doel voor ogen heb, focus ik mij in principe alleen daar op. Echter, had ik voordat ik aan mijn Triathlonavontuur begon al een 25 kilometer-run in België gepland met een hardloopvriendin.
Deze viel aan het einde van de derde week van mijn schema. Vond het best wel weer een end, zes weken na mijn Marathon. Heb hem zo verstandig mogelijk als duurloop met zo laag mogelijke hartslag proberen te lopen. Het was zo warm die dag. Eerlijk is eerlijk, het was een geweldig weekend, maar ik heb er een week een nare naslag van gehad. Ik was niet vooruit te branden! Zo moe!
Ik heb extra veel geslapen en gerust om mij snel weer beter te voelen.

Verder bestond mijn derde week uit (28 mei / 3 juni):

maandag: heb ik eigenlijk een rustdag, maar Paul is vrij is die dag en ik krijg hem zover om een stukje met mij te gaan fietsen. een stukje werd uiteindelijk 27 kilometer, oeps 😉 we fietsten op rustig tempo en tussendoor hebben we een lunch-pitstop gehad in Reeuwijkse Plassen. erg gezellig, maar voor mij geen snelle rit.
dinsdag: fiets ik naar en van mijn werk, in totaal 14 kilometer
woensdag: interval hardlopen, 10 minuten inlopen 6x 4 minuten intensief om rust en 10 minuten uitlopen. maakte 10 kilometer in totaal.
donderdag:  RUST
vrijdag: heb ik een sportdate met Shiva. we wonen niet dicht bij elkaar en om in een mooie omgeving samen te fietsen, word dit qua tijd wel altijd een beetje krap voor ons met schoolgaande kids. het worden uiteindelijk 22 kilometers op de fiets en we zwemmen samen in Nieuwkoopse Plassen bijna 800 meter.
zaterdag: RUST
ik klim wel de Sint Romboutstoren in Mechelen van 538 treden
zondag: 25 kilometer run in België

Totaal deze week: 35 kilometer hardlopen, 63 kilometer fietsen en 800 meter zwemmen

Week vier (4 juni t/m 10 juni):

maandag: eigenlijk rustdag, maar ik loop met Micha de Singelloop Woerden 3 kilometer (rustig)
dinsdag: neem ik RUST. ik ben zo moe! eigenlijk moet ik op de fiets naar mijn werk en terug een interval doen, maar ik sla over.
woensdag: vraagt mijn lichaam overdag nog steeds om rust. dus dat neem ik ook.
’s avonds rond 20.30 uur heb ik ineens zin om te gaan fietsen en omdat het er de komende 2 dagen niet van komt, besluit ik te gaan. ik rijd de 25 kilometer welke op mijn schema stond. ik had verwacht een kleiner rondje te doen, maar ik genoot ervan en maak het af.
donderdag: RUST.
vrijdag: RUST.
zaterdag: 780 meter zwemmen in open water bij het vakantiehuis.
ik besloot mijzelf een beetje uit te dagen en zwom een paar keer over het diepe(re) deel.
zondag: 14 kilometer hardlopen. ik wilde kijken hoever ik kwam, ik legde mijzelf geen druk op, maar het ging prima, liep lekker rustig en heb de 14 kilometer van mijn schema af kunnen maken.
ik liep een stukje van het parcours van de Triathlon en inspecteerde vast de zwemplek. ik kan mij serieus nog niet voorstellen dat ik hier in ga 7 juli a.s.

Totaal van deze week: 14 kilometer hardlopen, 25 kilometer fietsen en 780 meter zwemmen.

Update buiten zwemmen:

Buiten zwemmen vind ik nog steeds spannend.
Samen met Shiva zwom ik in Nieuwkoopse Plassen, maar blijf ik dichtbij de kant. Onwennig als ik het water in ga, maar als ik er even in ben, vind ik het stiekem best wel lekker. Wat ik dan precies eng vind? Als het diep onder mij is, of in ieder geval dat ik niet weet hoe diep het onder mij is. I
Ik vind het gewoon een eng idee dat er een groot zwart gat onder mij zit. Denk ik, ik kan het niet verklaren. Ik zie mijzelf echt niet zo’n hele plas oversteken.
Mijn moeder heeft dit overigens ook en mijn oma had dit ook, dus ik heb het niet van een vreemde.

De Triathlon schiet op, dus ik wil zo snel mogelijk van die angst af. Daarom probeer ik mijzelf elke keer een beetje meer te pushen en mijn grenzen over te gaan. Zo heb bij mijn bekende zwemvijver een stuk over het diepe(re) gezwommen! Micha en een vriendje stonden aan de overkant toevallig, dus ik pakte mijn moment en zwom naar ze toe. Ik zwem daar ook met wakeboarden, dus waarom niet als ik gewoon aan het zwemmen ben? Omdat ik mij kwetsbaarder voel zonder plank bij me?
Ik merk wel, dat ik automatisch overga naar schoolslag als ik het ineens toch spannend vind. Daar wil ik ook nog doorheen.

Ik geloof in de kunst van herhalen en ik zal door blijven gaan totdat ik het niet meer eng vind.

Wat ik dan weer niet had moeten doen is googlen of er meervallen in De Linge zitten, want ze hebben vorig jaar een meerval van 1.80 meter gevangen (en teruggezet). Dus…nu heb ik niet alleen een angst voor dieptes, maar ook voor meervallen.

By | 2018-06-15T17:16:56+02:00 juni 15th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag, Triathlon, Zwemmen|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer