Trainen voor mijn Triathlon #1

/, Hardlopen, Trainingsverslag, Triathlon, Zwemmen/Trainen voor mijn Triathlon #1

Trainen voor mijn Triathlon #1

Wanneer ik voor een ‘groot doel’ train, vind het zelf leuk om dit als motivatie vast te leggen en daarbij vind ik het leuk om jullie mee te nemen in mijn trainingen.
7 juli a.s. doe ik mee met de Triathlon in Beesd en de eerste 2 weken van mijn schema zitten er al weer op. Tijd om even bij te kletsen. Hoe het bevalt? Of ik mijn schema trouw volg? Hoe ik aan al die mooie nieuwe fiets & zwem-spullen kom. Je leest het hier. 

Na wat opstartproblemen (lees: herstellen van mijn tweede Marathon) kan ik nu wel zeggen dat ik er weer lekker in zit. Wel heb ik er voor gekozen om mijn afstand te wijzigen van de kwart Triathlon naar de 1/8e. Vind ik voor nu best zat. Heb mijzelf gedaagd om voor snelheid te gaan. Ik weet dat ik best een kwart Triathlon zou kunnen, maar ik heb eigenlijk niet zo’n zin in die lange(re) afstanden. Ik wil lekker van de zomer gaan genieten en eind juli starten mijn trainingen voor de Marathon in Frankfurt alweer.

Met de Decathlon heb ik een geweldige samenwerking op het gebied van zwem – en fietsartikelen, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Dankzij de Decathlon ben ik voorzien van de mooiste zwemkleding en artikelen van het huismerk Nabaiji en fietskleding en artikelen van het huismerk B’TWIN. Hier komt nog een apart artikel over uit.

Ik moet zeggen dat het sporten wat lastiger inplannen is, nu het niet ‘alleen lopen’ is dus ik geef er zo nodig mijn eigen draai aan.
Voordeel heb ik dat ik fijn in het open water kan trainen bij mijn vakantiehuisje in de zwemvijver en ik geen rekening hoef te houden met openingstijden van het zwembad. En daarbij is open water zwemmen gewoon heel anders dan binnen, dus wat ik mee kan pakken buiten, pak ik mee.
Ik fiets zoveel mogelijk naar mijn werk en zo kan ik ook de kilometers meepakken.

Ik zal jullie tot en met mijn Triathlon meenemen in mijn avonturen.

Mijn eerste week bestond uit:

zondag: 500 meter open water zwemmen
ik dacht ik ben nu toch bij het vakantiehuisje, laat ik het open water zwemmen er dan maar van nemen.
maandag: RUST
dinsdag: 22 kilometer fietsen, waarin 10 minuten infietsen 10 x 2 minuten intensief-rust en 10 minuten uitfietsen
woensdag: RUST
donderdag: 14 kilometer fietsen (woon-werk)
vrijdag: 1 kilometer zwemmen in het zwembad
zaterdag: 11 kilometer hardlopen met ASICS uitje door Rotterdam
zondag: RUST (extra activiteit: uur obstacel running met ASICS uitje)

Mijn tweede week bestond uit:
maandag: 500 meter open water zwemmen
dinsdag: RUST
woensdag: 11,5 kilometer hardlopen, waarin 10x 400 meter intensief-rust
donderdag: 15 kilometer fietsen (woon-werk)
vrijdag: 30 kilometer fietsen
prachtig rondje vanuit Woerden door Driebruggen naar de Reeuwijkse Plassen en dan via Bodegraven terug naar Woerden.
zaterdag: 15 kilometer hardlopen
er stond eigenlijk 10 kilometer op het schema, maar omdat ik volgende week 25 kilometer moet lopen bij de Great Breweries Marathon in België, leek het mij handiger wat verder te gaan. en in een langzame hartslag kan dit prima.
zondag: 750 meter open water zwemmen

 

 In samenwerking met Triathlon Beesd en Decathlon.

By | 2018-05-27T09:42:59+02:00 mei 27th, 2018|Fietsen, Hardlopen, Trainingsverslag, Triathlon, Zwemmen|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer