Trainen voor mijn Triathlon #3 – 11 juni / 24 juni

//Trainen voor mijn Triathlon #3 – 11 juni / 24 juni

Trainen voor mijn Triathlon #3 – 11 juni / 24 juni

De weken vliegen voorbij. De triathlon van Beesd schiet al op.
Tijd voor mijn eerste koppeltraining en deze ging beter dan verwacht!
Ik worstel nog even verder met mijn openwatervrees en pak alle kansen aan om mijzelf hier doorheen te pushen.
Deze week ontving ik mijn nieuwe fiets van de Decathlon en kon ik niet wachten deze uit te proberen. Wat een verschil met die oude en zware mountainbike van mij! 

week 5 – 11 t/m 17 juni

maandag: RUST
dinsdag: naar en van werk fietsen, in totaal 14 kilometer
woensdag: interval hardlopen 4x 6 minuten intensief om 5 minuten rust en in en uitlopen
ik heb deze avond een ‘open water clinic‘ bij de Haarrijnse Plas en besluit mijn interval er voor te doen bij het aangrenzende Maximapark. hij ging zo lekker!
de clinic leek meer op een parcoursverkenning voor de vrouwentriathlon die zondag, terwijl ik duidelijk had aangegeven dat ik daar niet aan mee doe. tips die we kregen waren erg matig, wilde je wat weten dan moest je er echt specifiek om vragen. wel heb ik weer in een open water gezwommen, waar ik voorheen niet in durfde, dus voor mij was het alsnog een positieve ervaring. in totaal zwommen we bijna 1 kilometer.
donderdag: fietsen naar en van werk 14 kilometer
vrijdag: ben ik gaan zwemmen in het 50 meter buitenbad in Bodegraven. mijn eerste keer 50 meter bad. wat een rust, wat een genot! ik had een hele baan voor mij alleen.
er stond een 750 meter training op mijn schema, maar zwom uiteindelijk zo lekker dat ik 2.100 meter heb gezwommen.
zaterdag: RUST
zondag: mijn eerste koppeltraining! ik was hier zo benieuwd naar! op mijn schema stond 25 kilometer fietsen en 7 kilometer lopen. de Triathlon bestaat uit 22,5 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. ik besloot naar Beesd te rijden, waar de Triathlon is. ik heb hier een vakantiehuisje, dus dat was een mooi vertrekpunt.
helaas moest ik deze rit nog wel op mijn 15 jaar oude mountainbike doen, maar ik ging er voor.
het was best fris, maar tijdens het rijden heb je het zo warm. wel ondervond ik al gauw dat er veel wind stond. heb mijn fiets en de wind vervloekt! zo vervelend. ik haal normaal makkelijk een tempo van 27 km/u maar met tegenwind zakt dat zomaar naar 20 km/u.
ik had een stuk wind mee en besloot te kijken hoe hard ik eigenlijk kon gaan, of ik ver boven de 30 km/u uit kon komen. ik had wel is 33 km/u gehaald.
deze dame haalde op deze oude MTB mooi wel een snelheid van 39,8 km/u.
je kunt je voorstellen dat ik mij afvraag hoe snel ik dan op een racefiets ben. daar zal ik nog even mee moeten wachten, ik krijg mijn fiets als het goed is dinsdag.
na parcoursverkenning en de 25km aangetikt te hebben (wel nog net onder het uur gelukkig) zette ik mijn fiets neer bij huisje, nam mijn favoriete TORQgel en begon aan mijn looponderdeel.
de eerste 50 meter voelde het heel gek in de benen, maar al gauw verdween dat.
ik merkte dat ik er wel de vaart in had, maar ik liep gewoon heel lekker. bij kilometer 2 ongeveer had ik even steek in de zij, maar ook dat verdween snel.
ik had de eerste km onder de 5min/km gelopen en ook kilometer 2 en 3 gingen rap. ik besloot de 5 kilometer af te maken op tempo en de laatste 2 kilometer te gebruiken als ‘uitlopen’ dan kon ik gelijk zijn wat ik echt kon na het fietsen. ik ‘finish’ net onder de 26 minuten. niet verkeerd!! ik sta versteld van mijzelf, hoe goed deze training gegaan is!
als er iets van een triathlonhigh bestaat, dan had ik die!

’s middags is Micha nog even gaan wakeboarden en keek ik zelfs naar het water met het idee dat ik er best in zou durven springen en naar de overkant zwemmen. zou die ‘angst’ nu echt zoveel minder zijn?

week 6 – 18 juni t/m 24 juni

maandag: RUST
dinsdag: RUST
woensdag: interval lopen 5x 5 minuten intensief om 5 minuten rust, 8,5 kilometer in totaal
donderdag: heb ik met Celeste een zwemdate staan bij de Haarrijnse Plas. het was alleen een mega-waaierige dag! wind van 27 km p/u. maar Cel en ik laten ons niet zomaar wegblazen, wij gingen er gewoon voor! ik had mijn zwemboei bij mij en we zagen er wel een uitdaging in.
we werden gek aangekeken door mensen van de kant en ik kan ze geen ongelijk geven. we moeten ook erg om onszelf lachen, voorheen had ik mensen ook gek aangekeken als ze met dit weer het water ingingen…wat zeg ik, überhaupt open water in gingen.
we hebben schik samen de golven zijn echt wel pittig, maar proberen wel serieus te trainen.
eigenlijk ging ik niet persé voor een training, meer om mijn openwater-vrees aan te gaan, maar eenmaal aan het zwemmen vond ik het net zo makkelijk er direct een training van te maken. we hebben een kilometer gezwommen in totaal.
we zwommen in ondiepe stuk, binnen de boeien, buiten de boeien zwemmen was gewoonweg niet verstandig met deze golfen.
ik was natuurlijk wel gekomen om mijzelf uit te dagen dus heb mijzelf wel gepushed om 5 meter van de boeien af te zwemmen het diepe in. ik heb niet zo lang meer voor de triahtlon en alle kansen die ik heb, wil ik pakken.
vrijdag: RUST
zaterdag: 6 kilometer hardlopen
zondag: 35  kilometer fietsen. op mijn nieuwe fiets!! 22 kilometer rustig, met Paul naar Nieuwkoopse Plassen voor een lunch en drankje en daarna nog even 13 kilometer knallen.

heerlijk weekje, kan echt zeggen dat ik vorderingen maak! aftellen geblazen nu!

By | 2018-07-07T11:37:52+02:00 juni 30th, 2018|Triathlon|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer