Sparta Fun Run

/, Raceverslag/Sparta Fun Run

Sparta Fun Run

Niks met voetbal hebben, maar een voetbalstadion toch iets magisch vinden hebben. Herkenbaar?
Ik bedoel: er wordt in zo’n stadion op hoog niveau gesport, er worden overwinningen gehaald, tegenslagen verwerkt en je voelt de sfeer van de trouwe supporters.


Ik vind het altijd tof om in zo’n stadion aanwezig te zijn. Er hangen vaak beelden en spreuken over oude voetballers en overwinningen en de historie van het stadion.
Super leuk dan ook dat er tegenwoordig hardloopevenementen zijn die je deze kans geven (en toch geen voetbalwedstrijd hoeft te volgen, haha).
Mijn zoon van 11 jaar vind voetbal wél tof, hij zit zelf op hockey, maar weet verrassend veel over de spelers bij de verschillende clubs (zowel binnen als buitenland). Daarom vind ik het leuk om samen met hem mee te doen aan stadion fun runs.

We renden in 2015 al door de Amsterdam Arena (Ajax), vorig jaar oktober door de Galgenwaard (FC Utrecht) en gisteren door het Sparta Rotterdam stadion. Deze laatste twee runs worden georganiseerd door Stadium Fun Run waarvan ik trotse ambassadeur ben.

Het gaat namelijk niet alleen maar om je eigen plezier, deze fun runs; er word ook geld opgehaald voor het goede doel.
Zo is er gister € 2.342,- opgehaald voor De Betrokken Spartaan en Stichting Hartedroom. Dat rent toch een stukje lekkerder?

De run startte ’s avonds om 20.00 uur. Dat maakte de sfeer nog wat toffer, om daar te rennen in het donker. Micha en ik kozen voor de 5 kilometer, wat Micha zijn eerste 5 kilometer was.
Bij aankomst troffen we direct ASCIS Frontrunner teammaatjes Mazen, Wesley en zijn ouders en mijn vriendinnetje Marlyn die er ook toevallig was.
Na wat foto’s te hebben geschoten in het stadion, startten we aan de run.

Wat leuk was, dat we nu echt op het veld startten. Toen volgde een rondje om het veld en zo het stadion uit. Nu vond ik zelf het parcours door Rotterdam Spangen niet zo heel inspirerend, grotendeels industrieterrein, maar kon ik daardoor de trappen en kleine stukjes off road wel waarderen. Omdat ik wat rustiger liep met Micha erbij.
Micha bracht het er goed van af en samen finishten wij weer op het veld.

Die medaille hebben wij weer in de pocket! Stadion medaille nummer drie!
Welke word de volgende? Feyenoord? ADO?

By | 2019-04-02T19:11:20+02:00 maart 17th, 2019|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer