Spa Francorchamps-run

/, Raceverslag/Spa Francorchamps-run

Spa Francorchamps-run

Na de Marathon van Frankfurt deed ik vier maanden lang niet mee aan een race. Zaterdag was het eindelijk weer zover om een medaille aan mijn verzameling toe te voegen. En wat voor één!

Al jaren stond de Spa Francorchaps-run op mijn to-do-lijstje, maar steeds kwam het er niet van. Toen ik hem begin dit jaar weer voorbij zag komen op social media, wist ik zeker: dit jaar ga ik meedoen.
Ik vroeg aan mijn vriend of hij zin had in een weekendje Belgische Ardennen en een race over het Formule 1 circuit en dat had hij gelukkig!

Dankzij Hardloop Events kwam ik aan een paar startnummers voor de 7 kilometer, wat gelijk staat aan één ronde over het circuit.
Het is ook mogelijk om meerdere rondes te lopen, tot en met een hele Marathon.
Mijn vriend en ik vonden één rondje wel genoeg. Ik ben net aan mijn schema voor de Jungfrau Marathon begonnen en er stond een 8 km op het schema en mijn vriend had niet eerder meer dan 10 kilometer gelopen.

Vorig jaar had ik heel even met gedachte gespeeld om daar een hele Marathon te lopen, wat uiteindelijk Antwerpen is geworden.
Gelukkig maar want het parcours is toch wel redelijk pittig te noemen met de beroemde steile Raidillon er in.
Met een stijging van 17% en 40,8 meter wel een mooie training naar mijn Jungfrau Marathon toe.
Dat ik hier nog wat werk te verrichten heb bleek wel, ik had aardig last mijn ademhaling onder controle te houden.
Tuurlijk was het gezellig om met iemand samen te lopen, maar ik kan mij dan moeilijk aan een pace houden wat voor mij prettig voelt. Ik ben dan gewoon niet op mijn sterkst.

What comes up..

Natuurlijk na de Raidillon lekker naar beneden knallen met een pace van 4.10. Heerlijk.

Eerlijk, ik was blij dat ik over de helft was en de finish in de verte zag. Mijn doel was bereikt: over het bekende Formule 1 circuit heen knallen en medaille innen.

Zal ik nog een rondje?

Prachtig vond ik het, toen mijn vriend bij het einde van de eerste ronde vroeg: ‘zal ik nog een rondje?’
Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte. Maar hij was serieus. Ik twijfelde eerst even of dat wel helemaal verstandig was, maar ik ken hem & als hij denkt dat hij het kan en hij heeft er zin in, moet hij het vooral doen. Was al trots op hem dat hij het überhaupt overwoog!
Ik had echt geen zin meer om nog een ronde mee te lopen, dus bij de finish van ronde 1, rende hij door voor ronde 2.
Wat een stunt dat hij voor het eerst met een race meegaat en dan direct twee rondes loopt (en ik maar één)! 

Lachend haalde ik snel mijn medaille, at en dronk wat, haalde onze spullen uit de auto, kleedde mij warm aan en liep terug naar het circuit.

Trots stond ik hem op te wachten bij de finish! Leuk detail: hij had het tweede rondje zelfs sneller gelopen dan de eerste!

Na de race zijn we lekker gaan bijkomen in de wellness van Spa: zwemmen & sauna en de beentjes lekker laten bijkomen.

By | 2019-03-11T11:36:43+01:00 maart 11th, 2019|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer