TRAVEL: Snowboarden in Winterberg

/, Travel/TRAVEL: Snowboarden in Winterberg

TRAVEL: Snowboarden in Winterberg

Wintersport was er bij ons thuis nog nooit van gekomen.
Waarom eigenlijk niet? Ik ben er niet mee opgegroeid en ook met ons gezin nooit naar de sneeuw gegaan.
Ik wist wel dat als ik zou gaan, ik verkocht zou zijn.

Met een grote passie voor wakeboarden, vond ik het een aangenamer idee lekker op het water te staan in plaats van dat gedoe in de sneeuw. Qua kosten ook een beter idee, om het bij wakeboarden, mountainbiken en hardlopen te laten.

Gek van sneeuw

Maar zoonlief is nu eenmaal hélemaal gek van sneeuw en na een aantal lesjes snowboarden bij De Uithof wilden we toch een paar daagjes op wintersport gaan. Voor mij ook wel een bucketlist-dingetje.

De meest voor de hand liggende keuze is dan Winterberg, Duitsland; deze is met 300 kilometer afstand prima aan te rijden en een toplocatie voor de beginnende snowboarder had ik mij laten vertellen.
Vrienden van ons, die het eerst hadden voorgesteld met zijn allen te gaan, begonnen terug te krabbelen en de vader van Micha houd niet van wintersport. Hij wilde wel mee, maar dan hadden Micha en ik wel een stukje minder vrijheid. We wilden gewoon de piste op en ons ding kunnen doen, we gingen tenslotte om te snowboarden.

En dus, besloten we met zijn tweetjes te gaan. Mama met zoon van 10 jaar. Spannend, heus wel. Maar dit konden wij, wisten we.

Voorbereidingen

Ik boekte via booking.com ho(s)tel ‘Big Mountain‘ welke als weinige nog vrij was, met een ontzettend gunstige ligging tegenover de pistes en skiverhuur.
Ik betaalde zo’n € 160,- voor 2 nachten, inclusief ontbijt.
De snowboards huren was zo’n € 70,- voor 2 dagen.
Skipas zal ik daar wel zien. Deze was uiteindelijk € 30,-/40,- per dag samen.

Ik stelde een lijst samen welke handig is om langs te lopen wanneer je met de auto op wintersport gaat. En trof de nodige voorbereidingen.
Even was het spannend, de dagen ervoor bleek dat het voor Europese begrippen een stuk kouder werd dan normaal. Zo’n -15 overdag (gevoelstemperatuur -22), in plaats van de 0-2 graden waar ik op gerekend had.
Maar we lieten ons niet ontmoedigen. Ik gooide gewoon wat extra kleding in de koffer.
Ik had goede skibroeken en jassen aangeschaft, mutsen, handschoenen en nam veel hardloopkleding mee als laagjes.

 

Op pad

We vertrokken rond 7.30 uur en namen er lekker de tijd voor. De heenreis verliep voorspoedig. We waren ontzettend opgetogen.

Aangekomen waren we te vroeg om het hotel al in te kunnen, dus we besloten ons direct om te kleden, de snowboards te halen en de skipiste op te gaan! We waren er zojuist langs gereden en het zag er zo aanlokkelijk uit!

 

Genot in de sneeuw

Ik kocht een 50 punten-skipas, waarmee we ieder 10x met de skilift omhoog konden. Vonden we wel genoeg voor de eerste dag.
We oefenden een paar uurtjes steeds op dezelfde piste, keken met een nieuwsgierige maar angstige blik naar de hogere pistes en dachten dat dat voor deze mini-vakantie voor ons te hoog gegrepen zou zijn.

De zon scheen die dag niet en er viel wat sneeuw. Na wat uurtjes besloten we dat het wel genoeg was voor dag 1, we aten een apfelstrudel en besloten lekker naar het hotel te gaan.

’s Avonds aten we in Winterberg-dorp bij pizzeria Dani en doken vroeg ons mandje in.

Hele dag op de pistes

Na het uitgebreide ontbijt vertrokken we weer richting piste. Het was koud, -15 (gevoelstemperatuur -22), maar de zon scheen en dat scheelde.
Na 2x dezelfde piste afgegaan te zijn, stelde ik voor om 1x van een hogere af te gaan om te proberen. Micha stemde eigenlijk direct toe.
Vol spanning de grote(re) skilift in, snowboard weer ombinden en voorzichtig naar beneden.
Dit ging een stuk beter dan verwacht!
We keken elkaar met een grote smile aan en de ski-dagpas was gekocht.

De hele dag waren we te vinden op verschillende pistes.
De grootste schik hadden we.
We kwamen op een gegeven moment op een soort BMX-baantje uit, waar snowboarden onmogelijk was, dus besloten we onze boards als slee te gebruiken. We gingen hard, vlogen bochten uit en eindigen samen tussen wat dennenbomen. Wat hebben we hard gelachen.

We namen geregeld een pauze voor wat te drinken, aten tussen de middag een broodje worst (dat hoorde erbij vond ik) en dan bedachten we weer een strategie voor de volgende afdalingen.

Ik kijk met zoveel plezier terug op deze dag!

Tussendoor vond ik nog een Samsung in de sneeuw, welke na 2 uur eindelijk overging en ik daardoor met de eigenaar kon afspreken om hem terug te geven. Hij was van een jongen van Micha zijn leeftijd en die was dolgelukkig!

Nadat we zo’n 6 uur op de pistes waren, we moe werden, het kouder werd, kwam er een einde aan de dag. Ik dook een warm tentje in voor een laatste warme choco met rum en Micha wilde nog een paar keer van de begin-piste af.

Ik had (na de goede recensies gelezen te hebben, dit is echt een pluspunt van deze plek) een tafel gereserveerd in ons ho(s)tel en we aten daar een heerlijke burger. Je kunt je wel voorstellen dat we ontzettende trek hadden na zo’n intensieve dag!

We childen wat op onze kamer en ons laatste nachtje in Winterberg was alweer aangebroken.

Laatste dag

Na een heerlijk ontbijt, maakten we een boswandeling tegenover ons ho(s)tel.
We hadden de slee meegenomen en deze ging natuurlijk mee het bos in. We brachten nog één laatste blik op de pistes en het was tijd om Winterberg gedag te zeggen.

Toen we de auto instapten, gebeurde waar ik al een beetje bang voor was, de auto startte niet.
De accu was dood. Te koud. Na een belletje met de ANWB, het bericht dat het wel is 2 uur kon duren voor er iemand was. Binnen in het hotel zeiden ze dat het op dagen als deze wel is 6 uur kon duren.
Oeps.
Dat ging misschien nog is een lange dag worden.

Bestelde een bakje koffie en wachtte rustig af. Eigenlijk met een half uur al een belletje dat er iemand onderweg was en met 5 minuten bij ons was.
Om 10.07 uur had ik de ANWB gebeld en om 10.55 uur reden we weg. Helemaal top geregeld! (karmapunten van de teruggebrachte telefoon misschien?)

Ik durfde echter de motor niet meer uit te zetten, dus we zijn linea recta naar huis gereden!
1x gestopt onderweg voor een sanitaire gestopt, maar liet de motor mooi draaien, haha.

Wat een heerlijk weekend samen met mijn zoon.
We zijn inmiddels al een maandje terug, maar we beginnen allebei breeduit te glimlachen als we er aan terug denken.

Ons hotel is voor volgend jaar al geboekt, dan gaan we een nachtje langer!

De wintersport heeft er 2 fans bij : )

 

By | 2020-11-07T14:23:45+01:00 maart 29th, 2018|Snowboarden, Travel|17 Comments

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

17 Reacties

 1. Carina Slingerland 29 maart 2018 at 08:43 - Reply

  Heerlijk om jou verslag te lezen over jullie Wintersport vakantie! Het is ook zo leuk om op wintersport gaan! Kirsten mijn dochter vind het ook helemaal geweldig! Wij zijn de eerste keer naar Tsjechie gegaan. Is betaalbaar, en net iets hoger dan Winterberg. Nu gaan we ook iedere winter skieen met ons gezinnetje. Echt genieten in de sneeuw!

  Groetjes van Carina

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 29 maart 2018 at 10:25 - Reply

   het is vooral het genieten van elkaar wat het leuk maakt. even weg van alles, alleen jij en de sneeuw, geen tijdsbesef, gewoon gaan. heerlijk!

 2. Laura | I scream beauty 2 april 2018 at 11:39 - Reply

  Ziet er uit als een top vakantie!

 3. karin 2 april 2018 at 13:23 - Reply

  oh wat mis ik wintersport. Vroeger ging ik elk jaar een paar weken. Maar mijn kinderen doen het niet graag, dus is het al meer dan 10 jaar geleden voor mij; Misschien toch ook nog eens proberen met een weekend, zoals dit. Misschien vinden ze het nu wel leuk….

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 3 april 2018 at 09:14 - Reply

   oh dat is jammer zeg, mijn zoon is helemaal wild van de sneeuw juist.
   ik zal het gewoon proberen, hoe oud zijn ze?

 4. Nicole Orriëns 2 april 2018 at 14:58 - Reply

  Wat fijn dat het zo’n succes was. Het lijkt me een heel gezonde manier van vakantievieren!

 5. Janine 2 april 2018 at 23:13 - Reply

  Wat heerlijk! Ik ben wel op wintervakantie geweest en geskied maar toen was ik nog vrij jong haha. Lijkt mij ook leuk om weer eens te doen

 6. Amanda 3 april 2018 at 15:15 - Reply

  Hoe stoer zeg dat je samen met je zoontje van 10 dit hebt gedaan, dat is wel een hele mooie herinnering voor later! Fijn dat jullie zo genoten hebben.

 7. Xarifa 3 april 2018 at 20:12 - Reply

  Gelukkig, ben ik niet de enige die van sneeuw houdt. Maar skien/snowboarden heb ik helaas nog nooit gedaan.

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 4 april 2018 at 08:21 - Reply

   ik kan een paar lesjes in Den Haag aanraden en dan gewoon een keer gaan ‘spelen’ in de sneeuw. Heerlijk!

 8. Jorien 4 april 2018 at 21:13 - Reply

  Ziet er leuk uit! Ik hou van sneeuw, maar niet van wintersport 😉

 9. Cynthia 5 april 2018 at 14:54 - Reply

  Ik ben niet zo’n ski-fan, maar het ziet er wel goed uit! Wat betreft de ANWB heb ik ook goede ervaringen. Fijn dat ze bestaan he?

Reageer