RunRecap – 2017#10

/, Trainingsverslag/RunRecap – 2017#10

RunRecap – 2017#10

Sinds mijn trainingen naar de Rotterdam Marathon van april dit jaar ben ik wekelijks mijn trainingen gaan bijhouden.
Omdat ze eigenlijk in omvang niet zoveel voorstellen (ik train voornamelijk voor een snelle 5 en 10 kilometer) heb ik besloten voortaan maandelijks een RunRecap met jullie te delen.

De mooiste loopjes en foto’s van die maand én mijn behaalde doelen. Of mijn niet-behaalde doelen, want die horen er tenslotte ook bij!

RunRecap Oktober

Ik begin met een hele mooi maand, die van oktober! Waarin ik een lang gewenste doel op de 5 kilometer haalde. Ik sluit deze maand met een dikke vette runners high af!

Ik liep niet zo veel, zo’n 60 kilometer. Ik fietste wat meer, zo’n 104 kilometer.

Singelloop

Singelloop Utrecht 1 oktober

Tijdens de 5 kilometer Singelloop in Utrecht op 1 oktober was de jacht op de sub 25 minuten geopend.
Met een teleurstellende finish is het mij net niet gelukt. Het parcours bleek 200 meter langer waardoor ik geen juiste inschatting van eindsprint heb kunnen maken. Verbijsterd wel mijn klokje stil gezet op de 5 kilometer wat resulteerde in een tijd van 25.22. Toch moet daar best flink nog wat af om een sub 25′ te lopen. Teleurgesteld in de uitkomst besloot ik nog een 5 kilometer race op te zoeken voor ik naar Valencia ga voor de 10 kilometer in november.

buitenland

Buitenland

Bofkont dat ik ben, liep ik deze maand twee keer in het buitenland. Zo liep ik door het mooie Dublin en Gendalough in Ierland en trailde overdag én in het donker ’s avonds door de Belgische Ardennen.

IMG_1095

Atletiek Vereniging Clytoneus

Om sneller te worden en aan mijn looptechniek te werken, wat ik eigenlijk nooit echt heb gedaan, besloot ik om bij AV Clytoneus te gaan trainen. Elke dinsdagavond was ik hier te vinden deze maand. Ik genoot van de trainingen en stond versteld van mijzelf hoe snel ik op de baan was!

IMG_4072

Heemstedeloop 29 oktober

Alles klopte deze dag. Geen stress, de juiste mensen om mij heen, mijn mannen waren mee, perfecte temperatuur, er was zelfs een duidelijke regenboog te zien welke mij kracht gaf. Ik werd ‘gehaast’ deze race door lieve Theo, bij hem voelde ik me duidelijk op mijn gemak en ik bleef gefocused op mijn doel.
Ik finishte in een tijd welke ik echt nooit had verwacht: 24.47.
Dat is 35 seconden sneller dan in Utrecht. 13 seconden sneller dan mijn goal. Ik had gedacht net boven de 25 minuten uit te komen (met weer een mooi doel voor een volgende 5 kilometer race) of er net onder.

Wat een mooie afsluiter van de maand. Het geeft een gek, maar goed gevoel dat ik mijn langgewenste doel eindelijk kan afvinken, doorstrepen.

Wat mijn volgende doel word, zien jullie volgende maand! Ik heb er weer vertrouwen in, dat was vorige maand wel anders.

vriendjes

Hardloopvriendjes

Op volgorde van links naar rechts: Met Marlyn (die ik al 25 jaar ken) een gezellig rondje en bakje koffie bij de Reeuwijkse Plassen. Met mijn ASICS Frontrunner team-maatjes in de Ardennen verschillende runs.
Met Irene en haas Theo bij de Heemstedeloop. En met hardloopvriendinnetje Irene bij de Singelloop! Precies een jaar geleden liepen wij samen de Halve Marathon van Etten Leur, we gaan het er in houden sowieso 1x per jaar een race samen te doen.

Let’s see what November brings!

 

 

By | 2018-04-03T14:47:43+02:00 november 1st, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|8 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

8 Reacties

 1. Jen 3 november 2017 at 08:45 - Reply

  Leuk! Ik ben benieuwd maar je volgende doelen! Mijn vriend is ook een runner. Knap hoor de discipline! Ga jij ook op trainingskamp? Succes met je aankomende trainingen!

 2. nicole 3 november 2017 at 11:05 - Reply

  Leuk al die enthousiaste hardloopfoto’s. Zelf loop ik dagelijks maar ik doe nooit mee aan wedstrijden of zo.

 3. Krystle/Batboy 3 november 2017 at 11:16 - Reply

  Zo kom je nog eens op mooie plaatsen erg leuk! Ik kan echt niet hardlopen krijg altijd pijn in mijn zij….

 4. Kevin 3 november 2017 at 21:16 - Reply

  Wat ben je goed bezig zeg! Ik ben ook alweer een tijde bezig met sporten, misschien ook maar echte doelen gaan stellen. Veel succes voor november

 5. Anne - Travelgoodies.nl 3 november 2017 at 22:03 - Reply

  Knap zeg!! Ik vind het zelf ook altijd heerlijk om te lopen wanneer ik op reis ben. Lekkere manier om een nieuwe omgeving te verkennen!

 6. Susan 4 november 2017 at 12:23 - Reply

  Lekker fanatiek! Goed dat je dat doet. Ik hoop straks ook weer lekker te gaan rennen als de beeb er is!

 7. luuk 4 november 2017 at 15:15 - Reply

  Knap hoor. Zelf ben ik meer van zwemmen en fitness.

 8. Sherry 4 november 2017 at 18:47 - Reply

  Leuke foto’s en blog. Ik doe je dit zeker niet na. Ik ben niet zo een sporter. Zwemmen en karate vind ik alleen leuk maar hardlopen is niet voor mij weggelegd! Goed van je.

Reageer