Rondje Zegveld

/, Raceverslag/Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Eigenlijk last minute toch besloten om mee te rennen met de 5 kilometer van Rondje Zegveld.

Mijn eigen hardloopevent ‘hardloopevent Harmelen‘ vormt o.a. samen mt Rondje Zegveld een nieuw hardloop circuit, dus ik wilde sowieso wel even gaan kijken in Zegveld.

Hardloopvriendinnetje Ineke was ook aanwezig en ging ook voor de 5 kilometer. Voorheen was Ineke echt een stuk sneller dan ik, maar de laatste 1,5 jaar zijn we wel aan elkaar gewaagd. Nog niet helemaal overtuigd om haar tempo te volgen, zal ik het tempo wel gaan zien na de start.

Na 200 meter besloot ik al ietsjes gas terug te geven, want ik ging veel te hard van start.
Tot mijn verbazing liep Ineke de eerste 1,5 kilometer zo dichtbij mij, dat ik besloot naast haar te gaan lopen. Tempo van 5 minuten de kilometer zo ongeveer.
Allebei bevangen door de warmte vroegen we ons af of we dit tempo wel vol gingen houden. Maar toch bleven we lekker gaan.

Bij kilometer 3 nam ik iets gas terug en liet Ineke gaan, ik was misselijk geworden van de warmte en pannenkoeken die ik iets te laat gegeten had. Maar na een kilometer zag ik Ineke stoppen en merkte ik op dat ze het zwaar had.
Ik liep bij haar in de buurt en ze riep dat ik door moest gaan, het was nog zo’n 750 meter tot de finish, ik had twee keuzes: of ik knal er vandoor of ik blijf bij haar in de buurt en finish lekker samen, ik koos voor het laatste.

Toch nog ontzettend sterk gelopen, met een tijd van 25.57 kom ik over de finish. Maar het parcours is officieel 140 meter langer, dus ik heb een tijd van 25.15 waar ik dan ook zeer tevreden mee ben!

Ben wel weer gemotiveerd mijn PR van 24.46 aan te scherpen!

Ontzettend leuk rondje, dat Rondje Zegveld! Volgend jaar ben ik er weer.
Ik houd wel van die rechttoe rechtaan parcoursen. Het is eigenlijk een groot vierkant wat je loopt door de polder.

Ik was wel blij dat ik er was, zie je aan de foto waar ik de medaille vast pak 😉


By | 2019-04-02T19:05:31+02:00 april 1st, 2019|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer