Ronde van Noord – PR op de 5 en 10 kilometer!

/, Raceverslag/Ronde van Noord – PR op de 5 en 10 kilometer!

Ronde van Noord – PR op de 5 en 10 kilometer!

Het was alweer even geleden dat ik een wedstrijdje liep. Ik wierp een blik op mijn medailles van dit jaar en besloot: er konden er wel weer een paar bij. Ik schreef mij in voor de 10 kilometer Ronde van Noord in Rotterdam. 
En ik besloot daar voor een PR te gaan.

Mijn PR stond sinds april op 51.30 (Rotterdam) nadat ik er een minuut af had gelopen sinds november (Valencia). Beide races had ik niet het gevoel álles gegeven te hebben en die magische grens van sub 50′ komt zo wel erg dichbij. Al is 1,5 minuut eraf lopen nog best een uitdaging. En ik weet niet of je mijn vorige blog gelezen hebt, de beste voorbereiding heb ik niet gehad.

Wie niet waagt, die niet wint en mocht een sub 50′ niet lukken, moest het wel redelijk zijn een PR te lopen. Mijn hardloop – en ASICS frontrunner teammaatje Wesley wilde mij wel hazen en zo reed ik op zaterdag 29 september richting Rotterdam. De start was om 18.30 uur. Ook zal ik mijn hardloopvriendinnetje Nicole daar treffen. En organisator Rob, welke mij had uitgenodigd een keer naar één van zijn races te komen.

Bij aankomst kwam ik er achter dat er 4 rondes van 2,5 kilometer gelopen moesten worden. Hm…kan mentaal nog wel een dingetje worden. Maar is ook wel weer prettig aftellen. Het is maar hoe je het bekijkt.

START

Eerste ronde natuurlijk veel te snel, in de uitslagen zien we een splittijd van 12.06 staan, dat is een pace van 4.50. Netjes!

Tweede ronde loopt ook soepel! Deze split loop ik met een pace van 5.03.
Wanneer we aan komen rennen bij de splitmat en ik op de klok zie dat ik een PR op de 5 kilometer kan lopen gil ik dat tegen Wesley en neem een sprint over de mat! (in mijn beleving kom ik met 24.43 over de maat, maar in de uitslagen staat 24.46 en dat is een PR van 1 (!) seconde, haha! ik liep vorig jaar oktober 24.47 in Heemstede). Die heb ik in ieder geval in de pocket!
Die spontane sprint breekt me (natuurlijk) op, niet zo handig, maar hey, wat had jij gedaan!? Ik moet er even van bijkomen.

 

De derde ronde loop ik daarom met een pace van 5.12. Dezelfde rondes vind ik nu ook vrij irritant en de haarscherpe bochten remmen mijn snelheid. Mijn benen beginnen een beetje te zeuren. Maar (!) ik kan mijzelf hervatten en het van de positieve kant zien: nog maar 1 ronde.
Wesley probeert voorzichtig kenbaar te maken dat ik sneller moet lopen voor een sub 50′ , maar dat gaat mij op dit moment niet meer lukken. Een PR zit er over duidelijk wel in en ik neem daar genoegen mee.

De laatste ronde loop ik met een pace van 5.00 rond en kom over de finish met 50.17 !!

Zo blij! Een PR op zowel de 5 kilometer en 10 kilometer.
Net geen sub 50′ maar die gaat er na de Marathon zeker wel komen.
Ik heb alsnog een PR van 1 minuut en 13 seconden gelopen. Dat is hartstikke mooi gezien mijn niet-voorbereidingen.

Ik ben zo blij met mijn haas Wesley, geef hem een dikke knuffel en trakteer hem gezellig op 2 biertjes in het cafe. We kletsen en glunderen nog even na.

Topavond! Zeer grote kans dat ik er volgend jaar weer bij ben!

By | 2018-10-13T10:58:54+02:00 oktober 13th, 2018|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer