TRAVEL: Roadtrip Luxemburg-stad, Trier (Duitsland) en Vianden (Luxemburgse Ardennen)

/, luxemburg, Travel/TRAVEL: Roadtrip Luxemburg-stad, Trier (Duitsland) en Vianden (Luxemburgse Ardennen)

TRAVEL: Roadtrip Luxemburg-stad, Trier (Duitsland) en Vianden (Luxemburgse Ardennen)

Paul en ik hielden een roadtrip. Vier dagen Luxemburg én een uitstapje naar Duitsland.  Ik neem je mee in deze Travel-Special.

IMG_0354

ON THE ROAD

Onze eerste stop is Luxemburg-stad. Een rit van ongeveer 4 uur in totaal. Onderweg stopten we een aantal keer voor een sanitaire stop en koffie. Onderweg is genoeg te zien, dus de rit ging nog best wel snel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LUXEMBURG-STAD


Bij aankomst was het ongeveer 14.00/14.30 uur, dus konden gelijk inchecken het hotel Chez Anna et Jean. Een ouderwets, maar schoon en knus hotel, gerund door, jawel: Anna en Jean. Een lief stel op leeftijd. Dit hotel boekte ik via booking.com. Het maakte ons er niet zoveel uit hoe het hotel er uit zag,  het was maar voor 1 nacht, vereisten waren: inclusief ontbijt, privé parkeerplekken en dichtbij het centrum.
We hebben een grote kamer (met afgrijselijke meubels, maar hier ook: schoon) en we hebben toegang tot een groot dakterras via de gang waar we lekker wat tijd doorbrachten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op naar de stad!
We hebben wel een half uur rond gereden tot we een parkeerplekje vonden. Overal stonden aanwijzingen, maar die niet direct naar een P leidden. Pffff, wat waren we dat zat. Daarna direct lekker wat gegeten en gedronken, gewinkeld en de oude stadsmuren bezocht.
We zijn met een grote glazen lift langs een wand omhoog gegaan, waardoor je een mooi uitzicht over het oude gedeelte van de stad hebt, Grund.
We dronken nog wat op een terrasje aan het gezellige plein Place d’Armes.
Terug naar het hotel waar we nog even genieten op het dakterras.

Ik slaap heel slecht die nacht, onze kamer ligt recht aan de drukke weg en omdat het zo warm is, moeten de ramen echt openblijven.
Maakt voor mij niets uit, ga ik er ook lekker vroeg uit. Ik sta om 7u buiten in mijn hardloopkleren, klaar voor een rondje.

luxemburg1

Ik ren in totaal zo’n 50 minuten van het hotel, richting centraal station (Garde) en via de Kathedral Notre Dame weer terug naar het hotel.
Paul en ik genieten van het ontbijt en bedenken plannen voor de rest van de dag.
Trier (Duitsland) moet ook een geweldig mooi plaatsje zijn, niet ver van ons vandaan en een soort van op de route naar Vianden, waar we toch heengaan later die dag, dus besloten we daarheen te rijden. Een ritje van 45 minuten.

IMG_0493 IMG_0496 IMG_0505

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TRIER, DUITSLAND

Bij aankomst direct blij met ons besluit, wat is dit een mooie plaats! Wij komen via de parkeerplaats aan in een gezellige winkelstraat, wat uitkomt op een plein en direct daarachter rijst de Porta Nigra op. Het doet mij een beetje denken aan Rome, wanneer het Colosseum ineens ‘opduikt’. Prachtig.
We drinken een kopje koffie aan de voet van deze oude stadsmuur en daarna gaan we erin.
Heerlijk een beetje cultuur snuiven en ronddwalen. Ik houd ervan.
Na ons bezoek aan de Porta Nigra wandelen we wat door de straten en kijken bij de Dom van Trier.
We lopen terug naar het gezellige plein en eten en drinken daar wat. Ik ben de laatste tijd verzot op Ice-Coffee, dus deze bestel ik dan ook. Denk je dat ze in Duitsland vragen of je er slagroom op wilt, haha, neuh, dat krijg je gewoon. Heer-lijk. Mag ook wel is toch.

img_0515 img_0534 img_0543

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VIANDEN, LUXEMBURGSE ARDENNEN

We rijden door naar Vianden, weer een ritje van ongeveer 40 minuten. Mooie route, maar wel heel kronkelig.
Als we in Vianden aankomen lijkt het net of we een sprookje inrijden (en dat is niet overdreven). We rijden precies op ons hotel Victor Hugo af en daarachter verschijnt het prachtige kasteel op een hoge berg. De zon schijnt volop, we rijden over het bruggetje over rivier de Our, fonteinen staan aan, er rijden heel veel motors langs, terrasjes zitten vol. Hier gaan wij ons de komende dagen wel vermaken.

Elke avond gaan we uit eten. Vrijdag zitten wij de hele avond op het terras aan het water, geniet ik sinds lange tijd weer is van een Bacardi-cola (of 5, haha). In het hotel hebben wij heerlijk ontbijt erbij.

We bezoeken het kasteel van binnen. Rijden naar de stuwdam. Wandelen een stukje door het bos. Ik loop wat hard. We rusten in ons prachtige hotel, onze kamer mét balkon en uitzicht op het kasteel. Genieten, genieten, genieten.

img_0547

BACK HOME

Voorheen had ik een hekel aan (lang) autorijden.
Ik weet niet of (ik denk het wel) het door onze reis in Noorwegen komt, maar ik houd er wel van: beetje rondrijden, onderweg stoppen, om je heen kijken. Zo rond de 2 nachten op 1 plek verblijven en weer verder. Rondtrekken, steden bezichtigen.

img_0821

Om het plaatje compleet te maken, schieten we nog een selfie in België.
Hebben we in 4 dagen tijd, 4 landen bezocht; Nederland, Luxemburg, Duitsland en België. Toch grappig.

Op naar onze volgende roadtrip.

Ben jij al eens in 1 van deze steden geweest? Zo niet, heb ik je hopelijk geïnspireerd er is te gaan kijken.


Debbie

By | 2022-05-18T10:18:08+02:00 september 7th, 2016|duitsland, luxemburg, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer