#roadtorotterdam – 3 weken countdown

/, Trainingsverslag/#roadtorotterdam – 3 weken countdown

#roadtorotterdam – 3 weken countdown

De bedoeling was om deze week rustig te starten en weer met beide benen op de grond (na de geweldige weekenden hiervoor), maar dat liep even anders, onverwachts, hoog, op de Dom.

IMG_8937

Maandag had ik namelijk de lancering van en een workout op de nieuwe ASICS FUZEX RUSH en gingen we een rondje door Utrecht rennen. Onderweg deden we kleine bootcamp-stationnetjes. Na wat stops stonden we ineens vóór de Dom en jawel, we gingen naar boven! Een klim van 465 treden volgde en nog een bootcamp-workout als afsluiter. Terug naar de winkel rennende zag ik op mijn horloge dat we bijna 3km hadden aangetikt.

IMG_8976

Dinsdag stond er een duurloop van 12km op Marathonhartslag op het schema. Omdat ik er niet van houd om ’s avonds te lopen, ben ik extra vroeg begonnen met werken (7u) zodat ik uit het werk en voor het eten nog mijn ronde kon maken. Ik had er een hard hoofd in, met de kilometers van van het weekend en de workout in de Dom in de benen.
Er scheen een fijn zonnetje weer en ik genoot werkelijk waar van de mooie route langs het water. En wonder boven wonder voelden mijn benen hartstikke goed. Dat was een easy rondje.
Thuis stond er een heerlijk bord pasta op mij te wachten, doucheje pakken en lekker rusten de hele avond. Woensdag heb ik ook een rustdag ingepland.

 

IMG_9127

Donderdag  breng ik een onderhoudsbezoekje aan de fysio die ik zondag gemaakt had na het drukke weekend en nog meer nodig voelde tijdens de ‘Dom workout’ . Ik krijg een kleine dryneedling en een massage, maar verder voelt het allemaal weer soepel. Direct uit mijn werk besluit ik om een kleine 4km te lopen om deze week toch aan mijn kilometers te komen. Dit betekend dat ik een keer extra loop.
Moet goed komen.

IMG_9191

Pfff. En dan vrijdag. Ik word ontzettend moe wakker. Ik kom moeilijk op gang. Krijg mijzelf moeizaam naar buiten. Als ik dan eindelijk buiten sta, heb ik mijn horloge vergeten. Kon ik weer terug. Dat belooft wat vandaag.
Er staat 14km op het schema, maar ik vind dat zo’n rare afstand, dat ik er altijd 15km van maak. Ben het schema sowieso een beetje zat aan het worden, dat je niet kan gaan wanneer je wilt, hoever je wilt en hoe hard je wilt…maar alles voor het goede doel. Nog even doorzetten.
Eenmaal onderweg merk ik dat het inderdaad niet veel gaat worden. Mijn kuiten zeuren. Mijn hoofd zeurt. Ik praat mijzelf aan dat het door mijn nieuwe schoenen komt en besluit om te keren om mijn schoenen te wisselen (met mijn oude vertrouwende schoenen). Op dat moment (bij 5km) belt lief hardloopvriendinnetje Petra en al kletsend loop ik door. Mijn zeurende stemmetje stopt. En zo ook mijn zeurende kuiten. Voor ik het weet tik ik de 11km aan. Ik heb een route gelopen die ik helemaal niet van plan was, haha. Petra en ik hangen op en vanaf dat moment is het precies 4km naar huis. Weer komt dat zeurende stemmetje, maar die weet ik redelijk tot bedaren te brengen. Het is ontzettend mooi weer en ik leef helemaal op. Ik ren een paadje in langs de Rijn, welke ik nog niet ken en merk dat ik niet uit ga komen met de kilometers. Het gaan er meer worden dan 15. Ik ren expres nog wat straatjes om en tik de 16km aan!!
Thuis kak ik echter helemaal in en lig lekker de rest van de middag op de bank, pak mijn rust.

Zondag loop ik de 5km in Zandvoort tijdens de circuit run. Hier komt van de week nog een apart verslag van.

Week 12 down, 2 to go.
Kilometers deze week: 39 km

By | 2018-04-03T14:56:54+02:00 maart 25th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer