#roadtofrankfurt. confession. nog 4 weken.

/, Trainingsverslag/#roadtofrankfurt. confession. nog 4 weken.

#roadtofrankfurt. confession. nog 4 weken.

Ik ga eerlijk met jullie zijn. Twee weken geleden besloot ik om de Frankfurt Marathon niet meer te lopen. Ik zag het niet meer zitten. Mijn systeem was volledig in de war.
Inmiddels is de knop (voor 80%) weer om, ik ga er de komende weken voor.

Afgelopen weken, of eigenlijk maanden, waren heftig. 0,0% Energie, veel slapen en oncontroleerbare emoties zorgden ervoor dat ik het niet voor elkaar kreeg mijn trainingen (naar behoren) te doen. Zonder al te veel in details te treden: ik ben ook maar een mens en sommige dingen gebeuren nu eenmaal in het leven.
Het enige wat ik kon doen was naar mijn lichaam luisteren en die zei dat het even genoeg was. Uiteindelijk heb ik niemand wat te bewijzen, behalve mijzelf.

Na mijn 27er van 14 september, liep ik een week (!) later een moeizame 5 kilometer, waarin ik wel 3 keer moest stoppen. Het ging gewoon niet. Mijn systeem wilde niet. Ik legde mij er toen bij neer dat ik de Marathon niet ging lopen.
Bijna had ik vorig weekend een blog eruit gedaan met ‘enough is enough’. Maar ben blij dat ik dat toch niet gedaan heb. Niet eens de energie om achter mijn laptop te kruipen op dat moment.

Maar ik heb de kolder weer in mijn kop: ik ga het proberen. De Marathon.
Ik voel mij stukken beter en ik weet dat ik spijt krijg als ik het niet doe.
Alleen denk ik dat ik mijn tijd welke ik voor ogen had, moet laten varen. Maar dat zullen we op M-Day zelf wel zien. Uitlopen en genieten is ook goed.

De komende weken zal ik mijn systeem 150% in de gaten houden. Als ik weer een terugval krijg, dan besluit ik misschien alsnog hem niet te lopen, maar vooralsnog is de knop weer om en ga ik er wél voor!
Ik zal doordeweeks mijn interval en tempoloopjes doen en volgend weekend loop ik mijn 30er en ik zal vanaf daaruit beslissen of ik nog door wil. No pressure.


Hoe mijn week verliep: 24 september – 30 september / totaal aantal kilometers: 34

Maandag gaf ik training aan de Rabobank en liep ik al met al bijna zo’n 4 kilometer.

Woensdag besloot ik om lekker te gaan lopen. Ik vertrok met etenstijd en dacht ‘ik ze wel hoever ik kom’ minstens 15 kilometer was wel de bedoeling. Het werd uiteindelijk een hele fijne 20 kilometer.
Tijdens deze run werd het zeker: ik ga mijn trainingen voortzetten voor de Marathon, ik zie wel hoe ver ik kom.

Zaterdagavond, gisteren dus, liep ik de Ronde van Noord in Rotterdam (10 kilometer) en crashte mijn PR met 1 minuut en 12 seconden. Ik ging voor een sub 50 minuten, en finishte in 50.17. Helemaal prima!
Ik zal deze week een raceverslag delen van deze geweldige avond. Deze avond heeft mij echt een boost gegeven. Heerlijk gelopen, mooi resultaat gehaald en lieve mensen om mij heen.

 

By | 2018-10-01T19:03:30+02:00 september 30th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. Stien 2 oktober 2018 at 14:59 - Reply

    Je bent hoe dan ook een kanjer!!!

Reageer