#roadtofrankfurt. nog 1 week!

/, Trainingsverslag/#roadtofrankfurt. nog 1 week!

#roadtofrankfurt. nog 1 week!

De taper-weken zijn ingegaan. Dit houd in dat ik minder intensief train dan de laatste weken. De 30 kilometer was de piek. Nu is het voornamelijk: voorbereiden, rusten en heel blijven.
Mijzelf voorgenomen wat vaker de fiets weer te pakken naar mijn werk, dit was er een beetje bij ingeslopen.

Hoe de afgelopen 2 weken er uit zagen:


maandag 8 oktober – zondag 14 oktober – liep in totaal: 18 kilometer fietste in totaal: 44 kilometer.

Maandag genoot ik weer van een les yoga. Zeker na de 30 kilometer van de dag ervoor, voelde dit als een cadeautje voor mijn lichaam. Even stretchen en niet stressen, hele fijne manier om de nieuwe week mee te starten.

Woensdag pakte ik de fiets naar mijn werk. Het is prachtig nazomer weer en het is een fijne temperatuur om te fietsen (ook ’s morgens). Goed voor 15 kilometer.
’s Middags ben ik gezellig met Micha gaan skeeleren in het Maximapark. Goed voor 6 kilometer.
’s Avonds vond ik ook nog de kracht om te gaan hardlopen, het werden 7 kilometer, maar deze gingen niet van harte. Combinatie warmte en eerder activiteiten van die dag denk ik.

Donderdag pakte ik weer de fiets naar het werk. Goed voor 15 kilometer.

Vrijdag ga ik naar de fysio met mijn voet. Ik heb sinds mijn 30 kilometer run wat last onder die grote bobbel bij mijn rechter grote teen en wil er even naar laten kijken. Onder mijn voet zit ook een zeer plekje en ik ben bang voor (beginnende) hielspoor. Ik krijg een shockwave behandeling en mag het even aankijken.

Zaterdag deed ik samen met Micha mee aan de FC Utrecht Fun Run. 3 Kilometer, Micha had er flink de vaart in, dus ik volgde hem met plezier!

Zondag was het tijd om de kilometers van deze week wat op te voeren, maar niet te veel en liep 8 kilometer op duurlooptempo. ’s Avonds ging ik nog even een rondje fietsen met Micha en deed ik mijn 7-minuten-workout thuis (kracht en core-oefeningen).


maandag 15 oktober – zondag 21 oktober – liep in totaal: 23,5 kilometer fietste in totaal: 50,5 kilometer.

Maandag startte ik de week met een fijne yogasessie van een uur, hier ging ik op de fiets heen.
s’ Middags gaf ik hardlooptraining, maar koos ervoor om mee te fietsen in plaats van mee te lopen. In totaal fietst ik 21,5 kilometer vandaag.

Dinsdag pakte ik weer de fiets naar het werk. Goed voor 14,5 kilometer op en neer.

Woensdag deed ik mijn intervaltraining 6x 400 meter intensief om rust. Het voelde belabberd aan. Was moe en een beetje duizelig. Maar wanneer ik thuis in mijn resultaten kijk, was de training helemaal niet verkeer gegaan. Snelste pace van 4.36 zelfs. Goed voor 6 kilometer lopen in totaal.

Donderdag weer lekker op de fiets naar het werk. Goed voor 14,5 kilometer op en neer. Ik start vandaag om 7.00 uur met werken, dus zit in het pikkedonker op de fiets. De temperatuur is nog prima en ik kom gelukkig nog best veel mensen (fietsers en hardlopers) tegen onderweg.

Zaterdag begeleid ik met een aantal teamgenootjes de #hashtag run vanuit de ASICS Flagship store in Amsterdam. Een 5 kilometer-run met stops om de 2 kilometer ongeveer.

Zondag loop ik mijn duurloop van 12,5 kilometer. Ontkende ik eerst nog dat ik de tapercrazies had, daar kom ik niet meer onderuit. Ik liep mijn favoriete rondje door het Linschotense Bos en liep verkeerd, in mijn gedachten zit ik al in Frankfurt.

Nog 1 week! Kom maar op.

foto: op 28 kilometer tijdens de Schollebosloop door Fred van Erkel.

 

By | 2018-10-22T19:22:31+02:00 oktober 22nd, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer