Road to Frankfurt: kilometers vreten. nog 6 weken.

/, Trainingsverslag/Road to Frankfurt: kilometers vreten. nog 6 weken.

Road to Frankfurt: kilometers vreten. nog 6 weken.

Op het moment van schrijven (zondag 16 september) nog 6 weken tot mijn derde Marathon. Na dé Marathon van Nederland (Rotterdam), een Marathon in België (Antwerpen), nu de beurt aan onze andere land-buren, Duitsland (Frankfurt).
Ik heb er heel veel zin in. Ik ga er met twee vriendinnen heen, welke beiden ook de Marathon lopen.
Hoe mijn trainingen verlopen houd ik graag bij op mijn blog. Het kilometers-vreten is begonnen.


Week 6 / maandag 10 september – zondag 16 september / totaal gelopen: 37 kilometer

Deze week heb ik mijn interval overgeslagen. Ohoh! Dinsdag (mijn vaste interval-dag) heb ik een etentje met een oude vriend van mij en komt het erg niet van.
Om hem woensdag na mijn werk in te halen, zie ik ook niet helemaal zitten, aangezien ik donderdag mijn tempoloop ga doen en vrijdag mijn lange duurloop. Ook zit ik wederom deze week niet zo lekker in mijn vel, ik voel mij ook een beetje ziekjes woensdag en donderdag.

Donderdag besluit ik na 2 dagen bankhangen en rusten om toch mijn tempoloop te gaan doen. 6x 5 minuten hf165/hf140. Omdat ik mijn interval heb gemist, waar ik tot hf170 mocht gaan, besluit ik de intensieve 5 minuten lekker te knallen. Letterlijk en figuurlijk mijn frustraties er uit te lopen. Ik loop alle (snelle) kilometers onder de 5 minuten. Goed voor 10 kilometer.

Vrijdagmorgen vroeg ga ik direct om 8.00 uur lopen, zodat ik weer op tijd thuis ben wanneer Micha thuis een broodje komt eten tussen de midden. Ik loop 27 kilometer. Weer met een hogere hartslag (gemiddeld hf151) dan op mijn schema stond (hf140). Maar het voelt goed en ik besluit te doen wat goed voelt deze ochtend. Ik speel ook met wat versnellingen bij moede benen, zodat ik daar hopelijk in Frankfurt baat bij heb.
Ik loop trouwens een prachtige route (plekken waar ik vaker kom, aan elkaar gecombineerd), het is perfect hardloopweer, zo’n 12 graden met een zonnetje. Vogels hoor ik fluiten, de mooie natuur, er is zelfs al weer wat ochtenddauw, genietende wandelaars om mij heen en mede-hardlopers wat een genot is dit! Laatste stuk heb ik wel vrij moeie benen, maar ik maak hem af. En ik ben zeer tevreden. 27 kilometer in the pocket!

Zaterdag heb ik een festival en dans ik de hele avond de pootjes onder mijn lijf vandaan. Ook een goede training 😉

By | 2018-09-21T20:20:43+02:00 september 21st, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer