Road to Frankfurt: kick-off schema & waarom loop ik eigenlijk nog een Marathon?

/, Trainingsverslag/Road to Frankfurt: kick-off schema & waarom loop ik eigenlijk nog een Marathon?

Road to Frankfurt: kick-off schema & waarom loop ik eigenlijk nog een Marathon?

Daar is’tie dan: de aftrap van de trainingen voor mijn derde Marathon.
Mocht je het gemist hebben (mijn posts op Instagram en over de titel heen lezen) ik ga de Marathon in Frankfurt lopen op 28 oktober aanstaande.

Waarom nog een Marathon? Ja, dat is een goede. Ik heb mij eigenlijk laten overhalen door mijn hardloopvriendinnetje Nicole. En eerlijk, volgens mij hoefde ze er niet eens heel veel moeite voor te doen. Maar ze pakte mij in één van mijn zwakkere momenten, vlak na mijn topprestatie op de Marathon van Antwerpen. Blijkbaar nog volledig in runnershigh, stemde ik toe.

En zo stortten wij ons in ons volgende avontuur. Nicole en ik hebben al wat avontuurtjes beleefd samen. En dat pas in de korte 5,5 maand (!) dat we elkaar kennen.
We liepen samen een 18 kilometer duurloop in maart bij Reeuwijkse Plassen, dit was tegelijkertijd onze eerste ontmoeting.
Een week later liepen we spontaan samen de CPC loop en hielp ik haar ‘per ongeluk’ naar een persoonlijk record! Dit gaf een extra leuke lading aan de al leuke dag, hand in hand kwamen we de finish over.
We liepen in Siberische kou 2 verschillende races achter elkaar bij de Reeuwijkse Plassenloop om aan de 25 kilometer te komen, hiermee haalden we zelfs de website van de organisatie.
Natuurlijk stond ik langs de kant bij de Rotterdam Marathon om haar te supporten en zo was Nicole mijn TOPsupporter tijdens de Marathon van Antwerpen, waar we samen een hotelkamer deelden.
Niet lang daarna liepen we samen de 25 kilometer Great Breweries run in België en maakten we er gelijk een weekendje weg van.

Je zult wel begrijpen, na zoveel leuke avonturen, móet Frankfurt ook wel een succesverhaal worden.
En anders maar niet, dan hebben we in ieder geval elkaar voor steun.

Naast Nicole gaan er nog 2 vriendinnetjes mee.

Nadat ik online knalde dat ik weer een Marathon ging lopen kwam daar een appje van loopvriendinnetje Shiva, zij wilde ook wel weer een Marathonavontuur aangaan en vroeg of ze mee mocht.
En mijn lieve vriendin Sabine, die opgegroeid is in regio Frankfurt wilde heel graag mee om ons te supporten en ons over de finish te schreeuwen. het liefst had zij zelf gelopen, maar helaas kampt zij met een blessure.

Ik kijk nu al uit naar deze trip met mijn vriendinnen.

Of ik een doel heb, jazeker, maar die houd ik lekker voor me. Ik ren voor mijzelf. Het thuisfront, goede vriendinnen en mijn trainer Wesley zijn uiteraard op de hoogte.

Goed, er moet hard gewerkt worden. Mijn schema van 12 weken is inmiddels ingegaan. Hoe zag mijn eerste week er uit?

MIJN EERSTE WEEK

maandag 6 augustus
interval training van 8 x 400 meter hartslag 165 om 400 meter rust met hartslag 140.
10 minuten inlopen en ik heb 5 minuten uitgelopen.

7 minute workout
Ik heb op mijn Garmin een 7 minuten-kracht/core-workout gevonden welke ik van plan ben elke keer na een run te gaan doen.
Hier zitten bijvoorbeeld legraises in, hip bridges, lunges en planken.

woensdag 8 augustus
tempo training 6 x 4 minuten hartslag 155 om 4 minuten rust hartslag 140.
(dit moest eigenlijk 8x, maar ik heb Micha thuis i.v.m. de vakantie en wil hem niet zo lang alleen laten, ik doe wat goed voelt. dus.)
wederom in en uitlopen erbij.

donderdag 9 augustus
duurloop van 13 kilometer.
het liefste had ik deze vrijdag of zaterdag gedaan, maar ik vlieg vrijdag naar Madrid voor een stedentrip van 3 dagen met mijn zoon, dus ik moet het wel vandaag doen.
het moest eigenlijk 15 kilometer zijn, maar het ging zo slecht! ik weet niet of het door mijn training(en) van eerder deze week komt, maar mijn benen voelen als stroop. ben blij als mijn rondje op de 13 kilometer uitkomt en vind het wel best.

zondag 12 augustus
doe ik een fotoshoot met Micha in het Retiropark in Madrid in mijn hardloopkleren en ren 1,5 kilometer door het park, in kleine rondjes om hem heen. Ik kan hem echt niet langer alleen laten en heb al zoveel wandelkilometers gemaakt dit weekend (zo’n 15 kilometer per dag). ik wilde echter wel een rondje gerend hebben zodat ik kan zeggen: I ran in Madrid, hihi.

Op naar week 2!

By | 2018-08-16T08:31:34+02:00 augustus 16th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer