Road to Frankfurt: nog 10 weken

/, Trainingsverslag/Road to Frankfurt: nog 10 weken

Road to Frankfurt: nog 10 weken

Om de 2 weken deel ik mijn Frankfurt Marathon-trainingsverslagen. Voor mijzelf vind ik het leuk om dit bij te houden, af te tellen en terug te kijken hoe ver ik al gekomen ben.
En natuurlijk hoop ik, door dit online te delen, jullie te motiveren met mijn verhalen! 

Week 2 / 13 augustus – 19 augustus / totaal gelopen: 10 kilometer

Deze week start ik vol goede moed.
Ik ben zondagavond laat terug gekomen van 3 dagen Madrid met Micha, dus maandag houd ik RUST.

Dinsdag fiets ik naar mijn werk, 14 kilometer in totaal.

Woensdag loop ik braaf mijn interval.
10 minuten inlopen en 10x 400 meter intensief (hf 165) om 400 meter rustig (hf 140) en weer uitlopen. Goed voor 10 kilometer.

Donderdag fiets ik weer naar mijn werk. 14 kilometer in totaal.

De rest van de week doe ik helemaal niks. Ik ben ontzettend verkouden en moe (vrijwel zeker is de airco van het hotel de boosdoener) en moet al mijn energie in Micha’s (en mijn eigen) verjaardag stoppen en mijn hardloopevenement welke er aan komt.
Ik slaap heel veel, 11 uur per nacht en dan overdag lig ik zoveel mogelijk op de bank en doe er vaak nog een dutje bij!
Ik had het blijkbaar nodig.

Week 3 / 20 augustus – 26 augustus / totaal gelopen: 41,5 kilometer

Maandag is Micha jarig en na een gezellig dagje visite en film besluit ik ’s avonds toch een rustige 5 kilometer te lopen.
Even mijn hoofd leeglopen en toch een beetje het gevoel te hebben wat aan mijn trainingen te doen, na inmiddels een week (!) niet gelopen te hebben. Dit staat niet op mijn schema, maar mag het gewoon lopen van mijn trainer.

Dinsdag loop ik mijn interval en die verloopt zeer vlotjes gelukkig!
10 minuten inlopen en 10 x 400 meter intensief (hf 165) om 400 meter rustig (hf 140) en uitlopen.
Eigenlijk stond een set van 12 op het schema, maar gezien mijn 5 kilometer van de dag ervoor en dat Micha thuis is, besluit ik het even zo te doen. Goed voor 9,5 kilometer.

Mijn herstel is goed van de 2 voorgaande trainingen en daarom loop ik donderdag mijn volgende opdracht van het schema.
10 x 4 minuten op hf 155 om 4 minuten op hf 140. Samen 8 kilometer.

Zaterdag is het tijd voor een duurloop! Ik mag 19 kilometer lang aan de bak.
Ik moet nog even in Harmelen zijn voor het één en ander te regelen voor mijn event voor zondag en besluit Micha bij mijn ouders te laten en een rondje Haarzuilens te lopen. Was al weer even geleden voor mij dat ik daar liep.
Het is koud(er) en het regent. Sinds lange tijd weer een lange broek aan.
Vind het eigenlijk wel weer lekker om een lange duurloop te doen.
Er is veel om over na te denken, zakelijk en privé dus ik vermaak mij deze 2 uur en een kwartier lopen wel 😉 knap van mijzelf dat ik überhaupt tijd en ruimte heb gevonden om te kunnen trainen deze week.

Back on the trainings-track!

*foto vorige maand in het prachtige zwarte woud

By | 2018-08-28T18:04:01+02:00 augustus 28th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer