Road to Antwerpen #7

/, Trainingsverslag/Road to Antwerpen #7

Road to Antwerpen #7

De tijd vliegt! Mijn laatste update is alweer van 2 weken geleden.
Na mijn langste duurloop en grootste uitdaging, de 30-er van Woerden naar Utrecht, had ik het gevoel dat ik heel de wereld aan kon.
Gaf mij vertrouwen in mijn eigen lichaam. Vertrouwen in de Marathon.

Tempo loop en PR in Rotterdam

Ik had Wesley (mijn trainer, weken van te voren) doorgegeven dat ik afgelopen week graag de 10 kilometer in Rotterdam wilde lopen. Op goed tempo dan.
Dus daar werd mijn schema op aangepast. Verder deed ik die week trouw mijn interval en mijn wat kortere langzame duurloop.

Ik kreeg mijn hartslag mee, waar ik hem op mocht lopen, want de grootste opdracht was: heel blijven. Main doel was natuurlijk Antwerpen.
Ondanks de drukte en warmte, en mijzelf niet eens tot het uiterste pushen, liep ik een PR!
Ik liep een minuut (!) van mijn PR af welke ik in Valencia in november had gelopen.
Over vertrouwen gesproken.

Vertrouwen

Online en off-line ontvang ik veel reacties hoe goed het zal gaan. Mijn laatste resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven.
Heel lief hoe er meegeleefd word.
Maar ik wil waken dat ik té zeker de Marathon inga. Het blijft een end.
Nu heb ik vertrouwen in mijn lichaam en kunnen gekregen de afgelopen maanden, maar je hebt gewoon op bepaalde zaken geen grip. Zo weet ik niet wat het weer gaat doen. Als het warm is, ben ik een stuk minder sterk. Dat is een feit.
Voordeel is dat we om 9.00 uur al starten.
We gaan het zien.

Afgelopen week en volgende week zijn mijn weken een stuk milder als voorheen.
De zogenaamde ‘taper-weken’ zijn ingegaan.
Taperen = kortere duurtrainingen, meer rusten, veel drinken, goed eten. Zodat je uitgerust en fit aan de start komt te staan. De kracht van supercompensatie.

Deze week liep ik dinsdag een interval, sloeg ik mijn training van vrijdag over (mijn lichaam vroeg daar om, dat voelde ik, en dat is dan oké), fietste ik 2x naar mijn werk (goed voor 28 kilometer in totaal) en liep ik een langzame duurloop van 12 kilometer.

Ik ben d’r klaar voor. Ik heb er zin in. Totaal geen zenuwen nog. Volgende week zondag is het dan zover. Wie had dat ooit gedacht, mijn tweede Marathon, nou ik niet hoor, haha!

By | 2018-04-14T20:54:18+02:00 april 15th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer