Road to Antwerpen #6

/, Trainingsverslag/Road to Antwerpen #6

Road to Antwerpen #6

Wie had dat ooit gedacht. Dat ik nog een soort van lange duurlopen ging genieten!
Deze week stond er een 30-er op het schema voor zaterdag.

Maar eerst nog 2 intervals. Ik had er echt niet zoveel zin meer in eerlijk gezegd. Maar wat moet gebeuren, moet gebeuren.

Met wat passen en meten liep ik dinsdag uit het werk en voordat ik Micha van hockey moest halen, precies mijn interval van 1,25 uur. 10x 800 meter intensief en 200 meter rust. Ik zorgde dat ik met mijn route precies bij zijn hockeyveld uitkwam, want veel speling met tijd had ik niet. Eten deed ik daarna.

Donderdag vertrok ik een uurtje eerder van mijn werk, zodat ik rustig mijn training kon doen.
6x 1 kilometer intensief, 400 meter rust.

En dan zaterdag! Toen liep ik mijn laatste lange duurloop en deze ging lekker!

Ik heb er nog helemaal niet eerder bij stilgestaan, maar ik had nog nooit zover gelopen. Oké tijdens de Marathon van Rotterdam vorig jaar.
Het verste wat ik ooit gelopen heb is 25 kilometer. Ooit tijdens een eigen duurloop en tijdens de Asselronde in Apeldoorn.
Vorige week zaterdag liep ik 28 kilometer, alleen, door wat leuke dorpjes wat ik van te voren had uitgestippeld en ik genoot er gewoon van! En dan zaterdag, mijn eerste dertiger.

Om mij heen hoor ik diverse loopvriendinnetjes met blessures en twijfels, ik hoopte uiteraard dat ik tijdens deze loop nergens last van zal hebben. Het was een goede test. Maar ik had goede hoop.

En zo vertrok ik zaterdagmorgen, rond 8.45u.
Voor deze lange duurloop had ik een speciale route bedacht.
Ik zal van Woerden CS naar Utrecht CS lopen. Altijd al een keer naar Utrecht willen lopen, toen ik in Harmelen woonde althans, dus vanuit Woerden nog verder.
Grappige is, dat je als hardloper een kei in het gokken van afstanden bent, dus ik bedacht in mijn hoofd vast een route.
Ik wilde langs allerlei plekjes lopen welke vroeger voor mij veel betekend hebben. Waar ik heb gewoond, of waar ik graag kwam.

En zo kwam ik uit op de volgende route:
Woerden – Linschoten – Montfoort – Harmelen – De Meern – Nieuwegein – Utrecht
Vanuit Utrecht pakte ik de trein terug.

Ik zette mijn auto bij Station Woerden (wilde met de fiets, maar was echt nog koud ’s morgens, waardoor ik een jasje aan moest en zo had ik gelijk een ‘bagage plek’ voor mijn jasje).

Vol goede moed ging ik op weg, geen idee wat mij te wachten stond.
Het is wel apart om zo ver van huis te gaan rennen. Normaliter loop ik echt een rondje en eindig je weer rondom huis.

De eerste kilometers verliepen prima. Het was droog, was gestart met een jasje met lange mouwen en deze hield ik nog even aan.
Nadeel van deze route was wel veel lange ‘eentonige’ polderwegen. Maar een mooie mentale test.
Deze loop liep ik ook expres weer alleen. Word je sterk van.

Na Linschoten, bij 7 kilometer ongeveer, zette ik mijn muziek uit en besloot de Blindeweg zonder muziek te lopen, eigenlijk heb ik dat gerekt tot De Meern. Daar zat ik al op de helft.  De kilometers vlogen echt voorbij.
Ik had contact met wat vriendinnen, Paul en mijn ouders onderweg en zij moedigden mij aan. En zo was ik al op de helft!

Tussen De Meern en Nieuwegein begon de zon flink te schijnen en ik trok mijn jasje uit. Verder in shirt, zonnetje op mijn bol, tikte ik de 20 kilometer aan.
Ik stuurde Wesley, mijn trainer, een foto en ‘ nog 10 kilometer !!’ en ook hij reageerde motiverend. Tegelijkertijd kwam ik Nieuwegein in gelopen, waar ik 8 jaar heb gewoond en Micha zijn eerste 4 jaar en de herinneringen stroomden binnen. Heerlijk.
Hier liep ik even verkeerd, opende mijn appje met de route en vervolgde mijn weg naar de Jutphasebrug, welke mij over het kanaal naar Utrecht bracht.

De laatste 5 kilometer gingen in en ik wist dat ik het ‘met gemak’ ging redden.
Een mooie laatste kilometers langs het kanaal volgden,  met in de verte het Rabobank-gebouw van de Croeselaan en ik wist dat daar ook het station was.
Ik genoot, van de zon, van de kilometers, van Utrecht, van de route die ik had gelopen, van de lopers die ik inhaalde welke geen benul hadden dat ik er al 28 kilometer had opzitten en van het feit dat ik mijzelf gewoon een bikkel vind dat ik het maar mooi geflikt had.

Bij het station aangekomen, schoot ik een fotootje, kocht een banaantje en een chochomelletje en pakte de trein terug naar Woerden. Een ritje van 10 minuten. Heenweg 3,5 uur haha.

Glimlach van oor tot oor.

Antwerpen bring it on!

Ik heb geen idee meer hoe die laatste 12 kilometers gevoeld hebben tijdens de Marathon van Rotterdam. Deze 30er ging mij wel makkelijk af, maar er komen nog 12 kilometers bij.
Maar goed, dat gaan we 22 april meemaken.

Deze week loop ik nog 1 interval, een langzame kort duurloopje van 8 kilometer en intensieve 10 kilometer bij de Marathon van Rotterdam en ga ik met Sabine de Marathoners aanmoedigen. Heel veel zin in! Het word mooi weer (niet zo fijn voor de lopers), we gaan er een mooie dag van maken, vanaf dan start voor mij namelijk het taperen.

 

By | 2018-04-03T15:26:33+02:00 april 2nd, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|12 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

12 Reacties

 1. Balou 4 april 2018 at 10:13 - Reply

  Wauw! wat knap, zo sportief!

 2. Marion 4 april 2018 at 12:54 - Reply

  Wat een leuke voorbereiding. Veel succes met alle loopjes die gaan komen

 3. Quirina 5 april 2018 at 08:22 - Reply

  Veel succes en wat een leuke foto van het centraal station

 4. Fleur 5 april 2018 at 08:27 - Reply

  Wat een goede prestatie! Ik doe het je niet na

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 5 april 2018 at 10:35 - Reply

   hoeft ook niet als je de ambitie niet hebt 😉 en anders is het te leren! ik had het ook nooit van mijzelf verwacht

 5. Heleen Schrijvershof 5 april 2018 at 08:52 - Reply

  Wow, wat tof, gefeliciteerd! Zeker als het zo goed voelt is het echt een overwinning.

 6. Foodie Marjan 18 april 2018 at 12:56 - Reply

  Wow, super stoer, ik ga al kapot bij 5km. Ben heel benieuwd hoe de marathon je af zal gaan. Heel veel succes alvast!

Reageer