Road to Antwerpen #4

/, Trainingsverslag/Road to Antwerpen #4

Road to Antwerpen #4

Vorige week sloot ik niet helemaal lekker af. Dat kun je in mijn vorige overzicht goed lezen. Bijna heel februari had ik lopen kwakkelen met een extreme verkoudheid en verhoging en maart begon met een zere rug en stramme kuiten en (door dit laatste) af en toe een trekkend linker knie-gewricht.

Testloop

Vond de 21.1 kilometer CPC loop die zondag daarom best spannend, ik gebruikte deze als test waar ik nu precies stond. En wilde hem op Marathon-hartslag lopen.
En zoals je in het raceverslag kunt lezen, ging hij nog beter dan ik had durven hopen!
Wow, stond ik daar weer even lekker met beide benen op de grond.

Trainingsweek

Die week daarop had ik moeite met plannen, Micha zijn school staakte die woensdag en om dan lang te gaan lopen, voelt nooit helemaal lekker. Al vind hij het minder erg dan ik hoor (Fornite!). Ik ben 10,5 kilometer gaan intervallen en hebben ’s middags een heerlijk dagje in de stad gehad samen.
Wel kortte ik mijn training íetsjes in, van 14 x 400 meter hf 165/170 en 400 meter 140 maakte ik 12x van.

Vrijdagochtend liep ik een rustige 10 kilometer en van deze run kwam ik toch euforisch terug! Mede mogelijk gemaakt door mijn nieuwe horloge, de Garmin Forerunner 645 music. Wat een mooi ding! 
Ik was aan het zingen in de douche, mijn benen en rug voelden lekker, ik had energie voor 10! Dit gaf weer vertrouwen. Uit de douche stapte ik op de weegschaal en deze gaf aan dat ik 2 kilo minder woog dan voor ik aan de Marathontraining begon.
Ik begon spontaan nog harder te zingen : )

Strijd

Zaterdag liep ik 25 kilometer bij de Reeuwijkse Plassenloop.
Ik liep officieel de 5 kilometer race (in 29.06) en liep het parcours daarna onofficieel nog een keer, wat 10 kilometer maakte.
Daarna liep ik de 15 kilometer race (1.35).

Het was koud, -2 graden (gevoelstemperatuur -15 graden) en er stond een harde wind (windkracht 7). Samen met die kou, kun je wel voorstellen hoe die aanvoelde. En dan langs de open Reeuwijkse Plassen. Het was bikkelen, maar ik heb het gedaan en ik geloof dat ik hier sterker uit ben gekomen.
En vanmorgen werd ik weer wakker zonder pijntjes en met een top energielevel!!

Sorry Wes

Mijn trainer was niet heel blij met mij (begrijpelijk) want ik had niet gezegd dat ik de races ging lopen. Ik wist dat hij dat zou afkeuren. Zeker met die wind.
Het was de bedoeling dat ik een rustige duurloop ging doen, al moet ik zeggen dat ik met een gemiddelde hartslag van 152 het nog netjes heb weten te houden.

De komende weken worden de kilometers opgevoerd en loop ik het weekend van 1 april een 30er. Ik heb al een leuke route bedacht.

Vertrouwen

Als ik zo kijk naar mijn medailles van afgelopen maand, kan ik alleen maar glimlachen.

Antwerpen ik ben klaar voor u!

By | 2018-03-21T20:04:14+01:00 maart 18th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer