Road to Antwerpen #1

/, Trainingsverslag/Road to Antwerpen #1

Road to Antwerpen #1

Tijdens mijn trainingen voor mijn eerste Marathon vorig jaar nam ik jullie 14 weken lang mee door middel van wekelijkse trainingsverslagen en vlogs.

Ik ben inmiddels al een aantal weken aan het trainen voor mijn tweede Marathon en heb eigenlijk nog geen enkele update gedeeld.

Hoogste tijd om bij te praten dus!

Waarom de Marathon van Antwerpen

Nadat ik besloot de Marathon in Valencia niet te lopen, bleef een buitenlandse Marathon kriebelen.
Verschillende opties passeerden de revue, maar geen één gaf echt de doorslag. Tot ik op die van Antwerpen kwam.
Ideaal!

Call me crazy, maar ik train graag in de winter.
Antwerpen is niet ver weg, dus geen ‘reis-last’ en zo kan mijn familie er bij zijn.
Mijn ouders zegden toe er bij te zijn en toen Asics Frontrunner team-maatje Wes ook aangaf mee te rennen als ik dat deed, was de knoop door.
Antwerpen it is. 

Daarbij doen er ’s middags veel bekenden mee aan de 10-miles. Dus je kunt je wel voorstellen dat dit ook voor veel gezelligheid in de stad en support langs de weg zorgt.

Na wat uitzoekwerk blijkt de Marathon van Antwerpen bekend te staan om zijn uitgebreide bevoorrading.
Het is een kleine Marathon (2017 had het 2500 deelnemers) met op bepaalde plekken weinig support langs de weg (heb ik vernomen). Lijkt mij alleen maar een mentale uitdaging.

De finish is op de prachtige Grote Markt.

Waarom überhaupt nog een Marathon

Ik was zelf ook aardig verbaasd toen er in mij opkwam om nog een keer de uitdaging aan te gaan.

Rotterdam ben ik heel erg trots op, gezien de omstandigheden (verhuizing, emotionele periode, geen ideale trainingsomstandigheden en de warmte op de dag zelf), maar ik heb er toch niet helemaal uitgehaald wat ik echt uit een Marathon kan halen.
Ik ging puur en alleen voor genieten en uitlopen en dat heb ik gedaan. Ik heb echt genoten, maar het was voor mij meer een dagje uit. Nu wil ik is kijken wat ik er écht uit kan halen.

Sportrusten of reguliere trainingen

Toen ik trainde voor Rotterdam, waren de condities niet juist voor mij om op reguliere wijze te trainen, maar ik ben er zeker wel ‘nieuwsgierig’ naar geworden.
Ik had mij aangemeld voor het Sportrusten-vervolg-schema, maar tot op de dag van vandaag geen gebruik van gemaakt.

Sinds halverwege november train ik onder begeleiding van Wesley en dit bevalt zo goed, dat wij hebben afgesproken dat hij mij blijft ondersteunen naar de Marathon. Eigenlijk heel spontaan, want hij zou mij begeleiden naar een snelle Halve Marathon eind december.
Ben hem heel erg dankbaar en ik vind het een hele fijne manier van trainen.

Ik merk dat ik fit ben, vorig jaar liep ik alleen maar PR’s en de lange duurlopen gaan mij erg goed af.
Ik liep eind december 7 minuten van mijn PR op de Halve Marathon af en de 25 kilometer Asselronde begin februari heb ik met gemak veel sneller gelopen, dan dat ik voornemens was.

Helaas heb ik nu al zeker 1,5 week last van zware verkoudheid, de koorts blijft gelukkig uit, maar ik ben erg vermoeid van het hoesten en de overload aan snot overal (sorry, niet zo smakelijk, maar het is niet anders). Het heerst.
Dus ik houd mij rustig.

Ik zal jullie vanaf nu wat vaker meenemen in mijn trainingen. Nog 9 weken te gaan!

By | 2018-03-21T20:11:04+01:00 februari 17th, 2018|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer