Recap mei 2019 – 3 maanden tot de Jungfrau Marathon

/, Trainingsverslag/Recap mei 2019 – 3 maanden tot de Jungfrau Marathon

Recap mei 2019 – 3 maanden tot de Jungfrau Marathon

Hoe train je nu eigenlijk hoogtemeters in Nederland? Hoeveel hoogtemeters heeft de Jungfrau Marathon? Zijn twee van de meest gestelde vragen die ik krijg als ik vertel dat ik de Jungfrau Marathon ga lopen.

Ik vond het leuk om deze & ander gestelde vragen in een artikel te verwerken. Trainen voor een berg-Marathon gaat er natuurlijk wat anders aan toe dan trainen voor een normale Marathon.

Gelopen kilometers mei: 115 kilometer
Ik liep 1 race in mei, de Vestingloop Brielle.

“Hebben jullie nog vragen aan mij over mijn trainingen voor de Jungfrau Marathon” aldus mijn bericht op Instagram.

Hoeveel hoogtemeters worden in deze Marathon gelopen?
De Jungfrau Marathon kent 1829 hoogtemeters. Je loopt in de 42.195 kilometer dus 1829 meter omhoog en (maar) 305 meter naar beneden.

Hoe train je deze hoogtemeters? In het vlakke Nederland?
In Nederland is het inderdaad lastig om hoogtemeters te trainen. Daarom train 1x in de week in de sportschool op de loopband.
Tripjes naar de Ardennen en traptrainingen helpen ook wel, maar dat zijn eigenlijk maar korte stukjes naar boven.
Ik train ook niet veel lange langzame duurlopen (en dan bedoel ik de 30ers op het laatst, bij een normale Marathon), maar de focus ligt eigenlijk meer op kracht en hoogtes.

Verder ben ik in april 2 dagen wezen hiken in Polen en loop ik 1 juni de Halve Marathon in Luxemburg, welke ook wat hoogtemeters kent.

Waar train je je hoogtemeters?
In de sportschool, bij Fit2Go Woerden, op de loopband dus.
Daar kun je de helling-procenten bepalen en net zolang omhoog lopen als je wilt.
Af en toe moet ik van de loopband op komen en dan planken en/of squaten tussendoor, dan word ik wel is gek aangekeken. Ik voel me dan echt ‘zo’n fanatiekeling’ #realitycheck.

Heb je een speciale trainer/schema?
Viavia kwam ik bij Leatitia van ‘ik begin vandaag‘. Zij heeft deze Marathon zelf al 6 keer gelopen, dus weet waar ze het over heeft.
Ik krijg eens per 3 weken een schema van haar, met 3 trainingen in de week.
In ben heel blij dat ik haar gevonden heb en heb er de volste vertrouwen in dat zij mij klaarstoomt voor deze uitdaging.

Plaats je ergens je schema? Ik loop hem ook en alle ideeën zijn welkom.
Ik deel eens per maand een terugblik op afgelopen maand, waar je een beetje in kunt volgen hoe ik train. Als je interesse hebt, weet ik de perfecte trainster die je aan een (gepersonaliseerd) schema kan helpen. Ik kan mijn schema niet 1-op-1 online zetten.

Mag ik op je rug als het niet meer gaat?
Haha, deze vraag komt van Grace met wie ik de race samen ga lopen. En natuurlijk mag je op mijn rug meis, als ik het nog trek.

Dat waren de vragen via Instagram.

Ik kijk uit naar de volgende 3 maanden die er aan zitten te komen. Juni begin ik goed met de Halve Marathon in Luxemburg.
En ook al zijn de trainingen in de sportschool, op de loopband saai (laatst moest ik een uur wandelen (met verschillende hoogtes natuurlijk) en dat duurt dan láng!) maar toch kijk ik er elke keer naar uit!
Omdat de trainingen nieuwe voor mij zijn, een uitdaging en om te kijken hoe goed ik die hoogtes nu kan hebben.

Blijf je me volgen? Heb je nog vragen? Stel ze gerust!By | 2019-05-31T12:36:30+02:00 mei 31st, 2019|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer