Recap maart 2019 – 5 maanden tot de Jungfrau Marathon

/, Trainingsverslag/Recap maart 2019 – 5 maanden tot de Jungfrau Marathon

Recap maart 2019 – 5 maanden tot de Jungfrau Marathon

Zo liep ik sinds de Marathon van Frankfurt 4 maanden lang geen races en zo liep ik 3 races in 1 maand.
Mijn trainingen beginnen langzaam wat vorm te krijgen.

Totaal aantal gelopen maart: 118 kilometer.

Races

Zo inde ik mijn eerste medaille bij de Spa Francorchamps run. Waanzinnig om over het formule 1 circuit heen te rennen en dat (voor het eerst een race) samen met de boyfriend. De week erna liep ik met mijn zoon de stadium fun run bij Sparta, dat was ook heel gaaf om te doen!
Op de ene laatste dag van de maand rende ik nog even gauw het Rondje Zegveld waarbij ik een mooie tijd op de 5 kilometer neer zette, welke ik niet verwacht had.

Trainingen

Ik ben heel blij met mijn trainster Leatitia van ik begin vandaag. Zij heeft zelf de Jungfrau marathon al 6 keer gelopen en ik weet zeker dat zij weet op welke manier zij mij klaar moet stomen.

Er staan 3 loopjes per week op mijn schema. In de weekenden de wat rustigere duurlopen met af en toe wat tempo verschil en daarbij nog 2 keer in de week een interval en tempoloop.

Ik liep in maar het dubbele aantal kilometers vergeleken met februari, zo ben ik weer helemaal in mijn element!

Ook heb ik mijn eerste heuveltraining gehad, waarvoor ik naar een dichtbij gelegen viaduct ben gerend en deze een aantal keer snel op moest knallen.

Kopenhagen
Bofkont dat ik ben liep ik deze maand twee keer in het mooie Kopenhagen, Denemarken in totaal 21 kilometer langs het prachtige water, de Søerne.

Intensiteit

Met nog 5 maanden tot de Jungfrau Marathon zal de intensiteit van mijn trainingen gaan toenemen.
Zo start ik begin volgende maand met trainingen in de sportschool waar ik aan mijn kracht ga werken en kilometers moet maken op de loopband met een bepaalde helling.
Het is heel lastig om hoogtes te trainen in Nederland.
De Jungfrau Marathon gaat alleen maar omhoog en bij de meeste heuveltjes in Nederland, loop je ook vrij gauw weer naar beneden.
Dat word dus de loopband zo instellen dat ik alsmaar omhoog loop.

Ik denk wel dat het leuk is om vanaf nu wat dieper op mijn trainingen in te gaan, dus zal ze wat specifieker bij gaan houden.
Op Instagram kun je overigens ook mijn trainingen volgen.

Volg jij mij in mijn avontuur naar mijn eerste bergmarathon?By | 2019-04-02T20:15:04+02:00 april 3rd, 2019|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer