Recap juni 2019 – 2 maanden tot de Jungfrau Marathon

/, Trainingsverslag/Recap juni 2019 – 2 maanden tot de Jungfrau Marathon

Recap juni 2019 – 2 maanden tot de Jungfrau Marathon

Elke maand plaats ik een terugblik op de maand ervoor inzake mijn trainingen naar de Jungfrau Marathon. In deze blog kijk ik terug op de maand juni.
Ik schrok een beetje toen ik de titel uitgetypt voor mij zag: nog 2 maanden te gaan totdat ik de grootste (sportieve) uitdaging van mijn leven aanga!

Gelopen kilometers juni: 126 kilometer
Gelopen races: de halve Marathon in Luxemburg.

Het was best een intense maand.
Het was achterlijk warm met veel dagen rond de 30 graden. Het was druk, qua werk en ook privé, veel leuke dingen, maar ook zeker wat lastige dingen die zeker hebben meegespeeld in het kunnen uitvoeren van mijn trainingen. Maar aan de andere kant: heb ik hardlopen als uitlaatklep.

halve marathon luxemburg
halve marathon luxemburg

Hoogtetraining bij de Halve Marathon in Luxemburg

Ik begon de maand goed op 1 juni met de halve Marathon in Luxemburg.
Ondanks de warmte en hoogteverschillen erg goed gelopen. Ik liep deze race met loopmaatje Wesley en besloten rustig aan te doen, rustig water te drinken bij waterposten etc. en finishte toch in 2.05.34.
Het was een goede training omdat er in dit parcours best wat hoogteverschillen zitten en eerlijk, ik had er totaal geen moeite mee. Begin goed te merken dat ik steeds makkelijker hoogtes kan nemen.

pyramide van austerlitz
Traptraining

Traptraining Pyramide van Auterlitz

Een week later deed ik een vrij intensieve training bij de Pyramide van Austerlitz.
Toen ik hoorde dat ik Micha van kamp moest halen regio Austerlitz, vroeg ik mijn trainster of het een idee was om de trap van de pyramide een aantal keer te nemen. Dat mocht ik veertien (!) keer doen van haar.
Ik had veel bekijks tijdens deze training, dat kun je je wel voorstellen. Moeders met kindjes, wandelaars op leeftijd, allemaal bezoekers die geïnteresseerd en/of nieuwsgierig aan mij vroegen wat ik aan het doen was. En ik kan je zeggen één keer die trap op en neer lopen is al een uitdaging. Zeker voor mij, iemand met hoogtevrees. Deze trap is vrij heftig.
Bij zeven keer omhoog en naar beneden lopen, bedacht ik mij dat ik het ook best bij tien keer kon houden, maar goed, als je het tien keer kunt, kun je het ook veertien keer. Dan is het namelijk nog maar twee keer twee op en neer. Elke hardloper zal mij begrijpen in deze logica.

Trainingen op de loopband

Heel veel trainingen op de loopband waren er deze maand niet, wel één waarbij ik de loopband om de zoveel minuten op 11% mocht zetten. Zo hoog had ik de loopband nog niet gehad.

Een 24-er

En dan vind je een 24 kilometer op je schema. En die doe je dan gewoon. Tot nu (los van de Halve Marathon in Luxemburg) niet meer dan 16 kilometer achter elkaar gelopen, dus het was een uitdaging. Het was warm, 26 graden.
Ik legde wat koelflessen in mijn auto met koud water en deed cirkeltjes van 6 kilometer (richting Linschoten) en 4 kilometer (rond de plas van Woerden) en herhaalde dit tot ik de 24 kilometer bereikt had.
Ik kon op deze manier nog altijd uitstappen als ik het niet meer trok en altijd water pakken wanneer ik wilde.
Maar ik maakte het (natuurlijk) af.

morningrun
morningrun

Insane vroeg, 5.20 uur buiten

Omdat ik het gewoonweg niet voor elkaar kreeg het op een andere manier in te vullen die week en al één training moest overslaan, liep ik een heel vroege training om 5.20 uur.
En stiekem vond ik het heerlijk, de vroegte, de rust, opkomende zon, wakker wordende beestjes.
Ik kwam de rest van de dag verbazingwekkend goed door, ik had heel veel energie!
En op top van dit alles een compliment van mijn trainster dat ik mijn trainingen serieus neem (maar 5 uur mijn bed uitgaan misschien wel een tikkeltje overdreven was, haha).
Het is echt goed bevallen en ik wil dit in de zomer eigenlijk wel vaker gaan doen.

Voor zover de trainingen van juni welke er voor mij uitsprongen.
Naast deze uitblinkers loop ik intervals en duurlopen en kom ik aan drie trainingen in de week.

Ik ben gefocused en gemotiveerd om de Jungfrau Marathon uit te lopen. Ik ben zeer benieuwd!By | 2019-08-02T15:46:09+02:00 juli 2nd, 2019|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer