Recap februari 2019

/, Trainingsverslag/Recap februari 2019

Recap februari 2019

In de recap van januari schreef ik dat ik weer toe was aan wat ritme. Wel weer klaar was om mij op een nieuwe uitdaging te storten, trainen met een doel.
En dat doel word: de Jungfrau Marathon, Zwitserland op 7 september a.s.

Totaal aantal gelopen februari 2019 : 55 kilometer.
Ik wandelde: 35 kilometer.
2 dagen snowboarden.

Twee weken niet hardlopen

Halverwege februari liet ik een ooglidcorrectie doen (hier later meer over) en daarbij werd mij aangeraden twee weken niet hard te lopen.
Om mijn herstel goed te laten verlopen, hield ik mij netjes aan dit advies.
Om toch lekker buiten te zijn (het was prachtig weer deze dagen) en aan mijn kilometers te komen, ging ik wandelen.
Zo maakte ik wel de 20 kilometer in de week, wat ik met mijzelf had afgesproken.

De eerste keer weer hardlopen voelde heerlijk, dat kun je je wel voorstellen!
Ook kon ik mijn zooltjes eindelijk testen die ik even daarvoor bij de podotherapeut had opgehaald. Uitgezonderd van 1x een grote blaar, gaat dit prima.

Toen de podotherapeut zei dat ik mij gewoon kon gaan storten op mijn nieuwe doel was ik door het dolle heen en kon ik mij op de dag van inschrijvinen ook echt direct inschrijven! De inschrijvingen gingen 8u ’s morgens open en 8.05u was ik ingechreven!

De Jungfrau Marathon is on!

Micha en ik waren 3 daagjes in Winterberg om te snowboarden en de laatste dag startte ik mijn nieuwe schema daar. Kon ik gelijk wat hoogtemeters pakken.

Schema nieuw doel

Mijn schema voor de Jungfrau Marathon is dus inmiddels ook ingegaan. Leatitia van ‘ik begin vandaag‘ gaat mij hiernaartoe trainen. Zij heeft de Jungfrau Marathon al 6x gelopen en is er meerdere keren op vakantie geweest. Ik heb de volste vertrouwen in dat ik het met haar begeleiding ga redden!

Ik ben dan ook vol goede moed aan dit schema begonnen.

Bij the boyfriend in Hoek van Holland is een mega grote trap, waar ik goed kan trainen en daar zijn we natuurlijk al even polshoogte wezen nemen. Die trap zal ik nog wel een paar keer vervloeken voor het september is, haha (nee hoor, ik houd er wel van).

Races

Sinds de Frankfurt Marathon heb ik al niet meer aan een race deelgenomen. Dat is inmiddels 4 maanden geleden! Hoog tijd om mijn medailles aan te vullen.

De eerste is een ronde op het Formule 1 circuit in Spa, België aanstaande zaterdag.
Volgende week loop ik de Sparta Fun Run 5 kilometer, samen met mijn zoon.
En ben ik voornemens om die zaterdag deel te nemen aan de Reeuwijkse Plassen-loop, maar moet nog even kijken hoe en of dat gaat lukken!

In april weer andere mooie uitdagingen, races en trips. Blijf je mij volgen?

By | 2019-03-06T19:34:41+01:00 maart 6th, 2019|Hardlopen, Trainingsverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Marijke 7 maart 2019 at 05:51 - Reply

    Super leuk! En ik ben waarschijnlijk ook aanwezig bij de Reeuwijkse Plassen-Loop!

Reageer