Recap april 2019 – 4 maanden tot de Jungfrau Marathon

/, Trainingsverslag/Recap april 2019 – 4 maanden tot de Jungfrau Marathon

Recap april 2019 – 4 maanden tot de Jungfrau Marathon

In september loop ik mijn eerste berg-Marathon. Na 3 ‘normale’ Marathons ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. In 2017 was ik bij de Jungfrau Marathon in Zwitserland voor een estafette loop van 10,5 kilometer, compleet verliefd op de omgeving geworden, en beloofde dat ik terug zal komen voor de hele Marathon. 

Elke maand neem ik jullie mee in mijn trainingen daar naar toe.
Want niet alleen de Marathon zelf zal anders zijn, de trainingen gaan er ook wat anders aan toe.

Deze keer kijk ik terug naar de maand april. Nog 4 maanden te gaan vanaf nu.

Totaal aantal gelopen april: 98,5 kilometer.

Trainingen van La Coach

Elke drie weken krijg ik van mijn trainster Leatitia, ook bekend als #lacoach ‘ik begin vandaag‘ mijn schema toegestuurd.
Stiekem kijk ik elke keer uit naar dit schema. Lichterlijk huiverig, maar ook gemotiveerd. Ik ben van plan deze Marathon te gaan knallen (oké, in ieder geval te finishen) en ben bereid daar hard voor te werken.

De opmerkingen die La Coach bij mijn schema’s schrijft zijn om te gieren, ‘hierbij het feestprogramma’ en ‘trainze. er zitten bitches van trainingen tussen’.

Andere trainingen dan anders

Ik train zoals altijd drie keer in de week.
De bedoeling van de trainingen overall zijn om niet te focussen op lange, langzame duurlopen zoals je bij normale Marathons doet.
Voor deze Marathon, dien ik wat minder kilometers te maken, maar wel hoogtes en kracht te trainen.
Eén keer in de week train ik binnen in de sportschool op de loopband. En ook al vind ik trainen op een loopband in de sportschool saai, ik kijk er elke keer naar uit wanneer het weer tijd voor zo’n training is, gewoon om te kijken hoe mijn lichaam er op reageerd. Hoogtes zijn namelijk niet mijn sterkste kant.

Het zijn geen standaard trainingen, welke ik uit mijn hoofd kan doen. Ik moet ze echt in mijn Garmin voorprogrammeren.
Denk aan trainingen als:

14 kilometer duurloop, met om de 12 minuten 1 minuut knallen. En kilometers 7 tot en met 12, 10 seconder sneller lopen.

en

45 minuten loopband waarin:
5 minuten op 9% helling op 6 km/u
1 minuut op 9% helling heel rustig
van de band af komen en 4x squaten

en

2 kilometer rustig inlopen op 4% helling
4 kilometer hardlopen op 10% helling en 5,7km/u
1 kilometer uitlopen op 4% helling

Soms wel een uitdaging, het is niet meer: even naar buiten lopen voor een simpele interval of duurloop. Dit kost meer voorbereiding.
Van te voren de workouts programmeren in mijn Garmin en daarna laat ik laat in mijn Garmin ook opmerkingen achter voor La Coach, zodat ze ziet hoe het ging en hoe ik zelf vond dat het ging.

Leuk is dat the boyfriend oprecht geïnteresseerd is in mijn trainingen en bijna nét zo nieuwsgierig is als ik mijn nieuwe schema ontvang. Ook hij kan volgens mij niet wachten tot de trainingen (echt) zwaar(der) gaan worden. Hij zegt zelfs af en toe een beetje jaloers te zijn, dat ik een schema volg.
Over de beste stimulator gesproken.

Polen

Deze maand waren we ook een week in Polen en hebben 2 dagen gehiked in het Tatra gebergte. Erg goede hoogtemeter-trainingen.
Bij de Jungfrau Marathon zijn er ook stukken dat je niet kunt rennen, daar is het gewoon te steil voor. Dus wandelend hoogtemeters trainen is prima.

Ook renden we gewoon onze duurloopjes, door Krakau en Wroclaw. Ook tijdens stedentrips moet er getraind worden en daarnaast vinden we het heerlijk om de dag in een vreemde stad te beginnen met een ochtendrun.

Nog 4 maanden te gaan!

By | 2019-05-03T10:10:21+02:00 mei 4th, 2019|Hardlopen, Trainingsverslag|13 Comments

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

13 Reacties

 1. Manon 6 mei 2019 at 18:20 - Reply

  Zooo lekker bezig! Lijkt me ontzettend intensief!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 6 mei 2019 at 20:45 - Reply

   valt nu nog wel mee, maar dat gaat het wel worden ben ik ‘bang’ haha! maar zoiets vergt natuurlijk intensieve trainingen en daar houd ik wel van !

 2. Zoe 6 mei 2019 at 18:27 - Reply

  Goed bezig ! Blijf zo doorgaan

 3. Melissa 6 mei 2019 at 19:21 - Reply

  Goed bezig! Lijkt mij wel heel spannend

 4. Henk 6 mei 2019 at 19:22 - Reply

  Niets dan bewondering! Paar jaar terug was ik boor een bergvakanties in het Eigergebied, en zag toen de Eigermarathon. Boeiend om toen het verschil tussen de eerste lopers en de latere lopers te zien. Bij die laatsten vroeg ik me soms af of ze ter plekke zouden instorten. Maar nogmaals, bewondering!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 6 mei 2019 at 20:44 - Reply

   de eiger is inderdaad nog een stapje gekker, volgens mij is dat een ultra?
   ja, bij sommige mensen vraag je dat inderdaad af, dat is bij weg-Marathons niet anders.
   dank je wel 😉 gaat helemaal goed komen

 5. Véronique 6 mei 2019 at 21:59 - Reply

  Respect voor je doorzettingsvermogen. Hopelijk wordt het een mooi loop

 6. Caroline 7 mei 2019 at 08:06 - Reply

  Heel knap en stoer wat je doet, ik doe het je niet na! Heel veel succes.

 7. Emma 7 mei 2019 at 08:42 - Reply

  Super knap! Je moet wel echt veel doorzettingsvermogen hebben zeg! Ook leuk om al die verschillende omgevingen te zien :-).

 8. Danique 7 mei 2019 at 10:05 - Reply

  Wauw wat ontzettend gaaf en knap! Heel veel plezier (en succes uiteraard) alvast!

 9. Jeannet 7 mei 2019 at 10:45 - Reply

  Hoi Debbie, ongelooflijk, wat een prestatie lever jij. Petje af, hoor. En zo gemotiveerd als jij bent, gaat dit je lukken, dat weet ik zeker. Succes met de rest van de 4 maanden en het eind natuurlijk. gr. Jeannet

Reageer