PPP-loop 2016

/, Raceverslag/PPP-loop 2016

PPP-loop 2016

Zondag was het feest.
Ik mocht na een week looprust weer lopen. Ik deed voor de 4e keer mee aan de PPP-loop (voluit: de Palm Pasen Polder – loop) in De Meern. Het was het 10jarig jubileum en daardoor was ik uitgenodigd door de organisatie om de warming up te verzorgen.

Zondagochtend. Ik sta te popelen om te vertrekken. Maar de start is (pas) om 14u. Ik vermaak mij wel tot die tijd, maar het liefste wil ik lopen!  Het voelt als een eeuwigheid.
Gelukkig kunnen Gytha, een hardloopvriendinnetje en ik, er al een uur eerder heen omdat ik nog e.e.a. wil doornemen met de organisator, Henk Brussel.

We nemen ons shirtje in ontvangst. Mijn vierde PPP-shirt in mijn verzameling!
Deze shirts hebben een speciale betekenis voor mij. Waarom? Dat kun je lezen in mijn BLOG van vorig jaar, maar dit keer is het shirt extra-éxtra speciaal: mijn eigen logo staat er op.

IMG_3527
Even over 14u start ik mijn warming up voor 155 mensen. Spannend, maar leuk! Ik zorg ervoor dat iedereen z’n spiertjes lekker opgewarmd zijn voor de loop.
Theo en Marijke van loopgroep Abcoude (waar ik pas een bootcamp heb verzorgd) zijn er ook, op het idee gekomen door mijn blog. Leuk!

IMG_3493 IMG_3496IMG_3483
Daarna lopen we met zijn allen naar het startvak en mogen we los!
Vorige jaren liep ik op een rij, de 5km, de 8km en de 13km.
Ik ga weer voor de 13km en loop de eerste 5km met Gytha mee. Ik heb geen haast en is wel zo gezellig.
De 13km route is dit jaar aangepast en loopt niet meer door de polder richting Nieuwegein, maar bestaat uit de 8km route (die weer bestaat uit de 5km, plus een extra lus) en dan (dus nogmaals) de 5km route er weer achteraan (snap je het nog, haha).
Dit betekend dat ik 2x onder de finish doorkom. Gytha staat klaar om een foto van mij te nemen als ik onder de finish doorkom op 8km.

IMG_3533[fusion_builder_container hundred_percent=
Het gaat helemaal prima, vooral met mijn kuiten, gelukkig, want daar was ik wel even bang voor. Ja, ik loop lekker.
Maar dan gebeurd het zo rond de 9km, de grootste nachtmerrie van elke hardloper…mijn knie!
Hij irriteert, hij springt op slot en hij doet pijn.  De laatste 3km doen pijn. Ik hoop dat het komt omdat ik geforceerd loop door mijn spierpijn van vrijdag (fitness) en/of door mijn kuiten nog. Ik stop een paar keer om te rekken en strekken.
Ik moet vaart minderen, word ingehaald door 2 jonge en soepel-lopende dames en als ik de laatste km achter mij kijk, zie ik de afsluit-fietsers aankomen. What!? Gebeurd mij dit? Vind het vervelend en grappig tegelijk.
Ik wil ze in ieder geval voor blijven en ik geef mijn final best. Maar het doet echt fakking pijn.

Ik finish 1-na-laatste. En dat geeft niets, dat zegt ook niets, ik ging niet voor een mooie tijd en er zijn maar weinig deelnemers.
Ik loop hem in 1.17.59, bijna 5 minuten langzamer als vorig jaar (1.13.28).

Als ik bij de massagetafel sta te wachten en te kletsen word ik naar buiten geroepen voor een ‘troostprijs’!! Ik was laatste vrouw, ach, ik kan er wel om lachen. Ik krijg lekker paas-chocolade-haasjes.
En dat te bedenken dat ik plannen had om na de finish door te lopen naar Harmelen!! Helaas het zat er niet in.
Genietende van de massage komt Paul binnengelopen voor mijn ritje naar huis.

IMG_3506 IMG_3508

Al met al heb ik genoten. Tot de 9km in ieder geval. En van de massage. En van mijn chocolaatjes.
Ben blij dat ik er bij was (ik zou eigenlijk de 12km Zandvoort Circuit run doen)en de organisator Henk Brussel wat beter heb leren kennen.
Inspirerende man. Met een mooie run die die al 10 jaar elk jaar organiseert, een mooie runningtherapie-praktijk heeft (run2b.nl) en een heel mooi huis, zag ik toevallig langs de route. Nog inspirerender wanneer ik op zijn Facebook lees dat hij in januari een zwarte hartinfarct heeft gehad! En vandaag weer een 5km loopt, samen met zijn vrouw. Chapeau Henk! Op naar een goed herstel.

Er was nog een bijzondere deelnemer. Ben zijn naam even vergeten. Geweldig, inlcusief shirt.

IMG_3478

Unieke loop, unieke sfeer. Laagdrempelig, kleinschalig en gezellig. Zeer grote kans dat ik volgend jaar mijn 5e shirt in ontvangst neem!!

Vertel hoe heb jij gelopen dit weekend? Liep jij ook toevallig mee, of was je in Zandvoort of in Utrecht bij de HM?


Debbie[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2018-04-03T15:14:29+02:00 maart 22nd, 2016|Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

 1. Edwin 22 maart 2016 at 08:34 - Reply

  Hallo Debbie De bijzondere deelneemster haar naam is Shyra en zij is een Rhodesian Ridgeback en traint samen met mijn vrouw. Zelf loop ik bij run2b en dit was mijn 5e loop. Leuke opwarming en tot de 11e editie…… Groeten Edwin

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 22 maart 2016 at 09:01 - Reply

   hey wat leuk! bedankt voor uw reactie. ik had al even tegen uw vrouw verteld dat ik de foto zal plaatsen 😉 gezellig hoor!
   tot volgend jaar 😉

Reageer