One day at a time – 2017#30/31

/, Trainingsverslag/One day at a time – 2017#30/31

One day at a time – 2017#30/31

Hele aparte zomer zo.
Heb een weekje gewerkt in mijn eigenlijke vakantie omdat het weer toch niet zo denderend was.
Verder ben ik heel erg druk met mijn hardloopevent en Micha’s (en mijn eigen) verjaardag die eraan zit te komen.
En schipperen we tussen ons huis en ons vakantiehuis in. Rare dagen zo. Ik bekijk het een beetje per dag. Micha is natuurlijk vrij en daardoor moet ik plannen en per dag bekijken wanneer en hoelang ik kan trainen. Maar goed, we komen er wel.
Als je echt iets wilt maak je daar ruimte voor en geen excuses, is mijn instelling!
Ik neem jullie mee naar afgelopen 2 weken. Met vooral in de tweede week lekkere kilometers.


Week 30
Deze week liep ik 15 kilometer.

IMG_6070

Maandag. Ene laatste dag in de Belgische Ardennen. De bossen lokken. Het is hier zo mooi dat ik er toch nog even op uit wil. Paul en Micha gaan gezellig mee en zo maken we er een combinatie boswandeling-trailrun van. Ik daag mijzelf uit wat hoogteverschillen te nemen en maak er in totaal 4 kilometer van. Gister was al actief genoeg (5km trailrun en 2 uur kanoën).

workout2 workout

DonderdagInmiddels weer terug in Nederland, bij ons vakantiehuisje, neem ik Paul en Micha mee Landgoed Mariënwaerdt door. Zij op de fiets, ik lopend 6 kilometer. Een gezellig en zonnig ritje. Elke keer geniet ik weer als ik door de mooie Notenlaan loop onder de sprookjesachtige bomen door. Wanneer we terug komen doe ik er nog een workout van 15 minuten achteraan.

Zaterdag ben ik wat onrustig. Komt door de rare zomer, gekke dagen, druk met mijn event en ben ik bezig met het plannen van 3 (!) reisjes. Ik besluit het er even uit te lopen. Ik maak er een 5 kilometer van. Niet te ver, voor morgen staat er een interval op het schema. Ik heb er niet eens een foto van gemaakt.


Week 31
Deze week liep ik 18,5 kilometer.
Fietste ik 47 kilometer. Kajakte ik 1,5 uur.

interval kano

Maandag is het tijd voor een interval, welke eigenlijk nog bij vorige week hoort. Ik ren 1,5 kilometer in en doe vervolgens 10 keer 100 metertjes sprint-dribbel en loop weer 1,5 kilometer uit. Heerlijke training! Merk dat de intervals steeds makkelijker gaan.
Na deze run staat er een wel hele leuke activiteit gepland: 7 kilometer kajakken en 7 kilometer terug fietsen samen met Paul en Micha.
In samenwerking met een aantal bedrijven breng ik een artikelreeks ‘actief met je kind’uit en daar is deze er één van. To be continued.

Dinsdag op de fiets naar mijn werk. Goed voor 14 kilometer.

steen

Woensdag heb ik zin in een wat langere run. Mijn laatste runs lagen allemaal rond de 5 kilometer, soms er zelfs onder, dus het is de hoogste tijd wat langer te rennen. Ik sta vroeg op en vertrek wanneer Micha net wakker aan het worden is, we houden contact via de telefoon (voordeel van bijna een tiener in huis hebben, word wat dat betreft steeds makkelijker gelukkig). Wanneer hij laat weten dat hij er echt uit is, kan ik nog even doorrennen en wil hem daarna niet langer alleen laten.
Uiteindelijk word het 7,5 kilometer. Die heb ik weer lekker mooi in de benen.

blauw

Zaterdag ren ik 6 kilometer langs de Rijn. Ik ren 5 kilometer in hartslagzone ‘fatburn’. Bewust een heel lage hartslag. Ik wil er weer wat vaker zo’n training in zetten. De laatste kilometer loop ik wat sneller omdat de tijd begint te dringen (nadeel van die runs ze zijn zó langzaam, haha, vergt veel discipline). De rest van de dag ga ik namelijk kilometers maken bij de Gaypride in Amsterdam met een vriendin en een gezellig groepje meiden.
Jammer dat mijn stappenteller ter reparatie weg is, had mijn stappen wel is willen zien na vandaag!!

fiers

Zondag is het eindelijk mooi (droog!) weer. Ik heb zin om de zere kuiten van de kilometers van de dag ervoor er even lekker uit te fietsen. Voor ik het weet, ben ik aan het genieten van het zonnetje aan de Reeuwijkse Plassen.
Ik fiets van Woerden, Driebruggen, naar de Reeuwijkse Plassen, via Waarder en Nieuwerbrug terug. Goed voor een tochtje van 26 kilometer. Heerlijk!

By | 2018-04-03T14:51:22+02:00 augustus 6th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer