Een weekend in Nijmegen, de oudste stad van Nederland

///Een weekend in Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Een weekend in Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Omdat ik het leuk vind om elke keer weer een nieuwe stad te ontdekken, reisde ik af naar Nijmegen. De oudste (loop-) stad van Nederland met een rijke historie!

Ontdek Nijmegen

Via het VVV kantoor van Nijmegen mocht ik van een speciaal ‘ontdek Nijmegen-pakket’ genieten en kregen we een overnachting in het Mercure Hotel Centre.
We verbleven in een mooie kamer op de zevende verdieping met een uitzicht wat heel ver reikte en een prachtig uitzicht over Nijmegen en een stukje van De Waal gaf.  

water
bron foto: Pixabay.

Rrrollend Foodtruck Festival

Zaterdagmiddag kwamen wij aan en doken gelijk de stad in om een terrasje te pakken in de zon.
Nijmegen is een prima stad om te shoppen, dus we duiken wat winkels in. Bij Plein 1944 stuitten we op het Rrrollend Foodtruck Festival.
Hier hebben we heerlijk genoten van een biertje en was er ruime keuze aan Indonesische kipsaté, Humusburgers, Speltpannenkoeken met Tony Choconelli en oesters. 

waalbrug
bron foto: Pixabay.

Wandelen

Wandelen kan bij uitstek in Nijmegen. 
Bijvoorbeeld in het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland.
Wij liepen eerst een stuk langs De Waal en besloten nog wat stappen te zetten bij De Zevenheuvelenweg. Een prachtig groen gebied vlakbij Berg en Dal, waar een aantal flink uitdagende heuvel in de route zitten. 

 

zevenheuvelenweg

foto: bron www. climfinder.com

Nijmegen ontdekken per Waalscooter

Wat een super leuk manier is om Nijmegen te zien is met De Waalscooter, een elektrische scooter. Deze kun je huren bij Nijmegen Actief.

Van te voren krijg je een uitgebreide uitleg over de werking van de scooters en de verschillende routes die je kunt nemen. Ook krijg je een kaart mee. 
Ik kan je zeggen, vanaf het moment dat ik wegreed met de Waalscooter tot het moment dat ik weer afstapte heb ik één grote glimlach op mijn gezicht gehad. Dit was zo leuk! 

Wat ik het leukste aan de tocht vond is het gevoel van vrijheid. Je sjeest overal doorheen, maakt geen geluid en het is ook nog eens niet slecht voor het milieu.

De oude Honig-fabriek

De tofste bezienswaardigheden die wij hebben gezien tijdens de route die wij hebben gedaan waren De Waal met zijn imposante brug(gen) én de oude Honig-fabriek.

Hier hebben verschillende ondernemers zich gevestigd tot het gesloopt word (2020?). Eettentjes, kunst & cultuur, muziek. Je vind hier van alles!
Het toffe industriële pand en de uitkijken over De Waal geeft een toffe sfeer aan het geheel. 

Al met al zijn we bijna twee uur onderweg. De scooters (de accu’s) kunnen tot drie uur mee.

waalscooterwaalscooters

 links eigen foto / rechts: bron www.doenkado.nl

De Marikenloop

Nadat we met de scooters gereden hebben is het tijd voor mij om mij klaar te maken voor de tien kilometer van De Marikenloop

Mij zie je snel weer in Nijmegen! Al is het niet om hard te lopen (De Zevenheuvelenloop of De Marikenloop) dan wel om te shoppen en te genieten van deze historische stad!

Ben jij er al eens in Nijmegen geweest?

bron uitgelichte foto: Pixabay

By | 2020-12-01T12:39:59+01:00 mei 25th, 2016|nederland, Travel|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Marian 27 mei 2016 at 11:09 - Reply

    Ha Deb
    Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad en maakt me nieuwsgierig naar Nijmegen! Lekker genoten. Well done xxx

Reageer