Nieuwe ronde, nieuwe kansen – 2017#17

/, Trainingsverslag/Nieuwe ronde, nieuwe kansen – 2017#17

Nieuwe ronde, nieuwe kansen – 2017#17

Mijn Marathon avontuur zit er op. Máár, ik zou Debbie niet zijn als ik niet een nieuw mooi avontuur voor mij had liggen!
23 juni a.s. loop ik de Halve Marathon in Reykjavik (of all places!) en daar neem ik jullie vanaf nu mee naar toe.

Deze week liep ik 25,5 kilometers
En is het nog 8 weken tot de Midnight Sun Run, Reykjavik

Hoe gaat het met mijn voet & staan de trainingen er rooskleuring voor? Kijk je mee?


IMG_0751

Mijn fiets staat nog bij de carpool tussen Woerden en Linschoten omdat ik daar ben opgepikt zaterdag (hier lees je in dit blog meer over).
Ik besluit hem maandag lopend op te gaan halen. Micha is vrij en fietst gezellig met mij mee. Het is warmer als ik van te voren had gedacht, of zijn het nog de na-weeën van van het weekend (ook daar lees je in hetzelfde blog meer over 😉 ).
We komen bij mijn fiets aan na iets meer dan 3,5 kilometer en ik besluit de 5km rond te maken. Dus we gaan nog even door, draaien om en precies bij de carpool komen we op 5km uit. Ietsjes voel ik mijn pees zeuren op de achtergrond, maar het is wel minimaal. Vind verstandig van mijzelf  dat ik het bij 5km houd vandaag.
Daarna fietsen we nog ruim 4km (met een ommetje langs de bakker) naar huis.

Dinsdag breng ik een bezoek aan mijn fysio. Ik krijg een (hopelijk laatste) shockwave behandeling, word ingetapet en mijn kuit word even goed losgemaakt. Al voelt die al heel soepel volgens de fysio. Ik maak een afspraak voor volgende week, maar weet eigenlijk al bijna zeker dat die afspraak niet nodig meer is.

IMG_0798

Woensdagmorgen worden Micha en ik eerst lekker rustig wakker en gaan daarna samen naar de fitness. iPad gaat mee, zodat ik eerst een half uur kracht & Micha even spelletjes kan doen en daarna apenkooien we samen een kwartiertje in en om het functional rack. Ik sluit mijn training zoals gewoonlijk af met 100 buikspieroefeningen.

IMG_0833

Donderdag loop ik in de morgen een run van 50 minuten. Ik doe dit geheel in stijl in mijn oranje shirt met Nederlandse vlag, het is immers Koningsdag, tevens draag ik dit shirt altijd met mijn buitenlandse runs en laat dit rondje nu net de aftrap zijn voor mijn trainingen tot Reykjavik! Ik heb geen enkele reactie in mijn voet meer gehad, dus de trainingen kunnen officieel ingezet worden. Zo opgelucht! Ook deze training verloopt zonder pijn & na-reactie.

Vrijdag bel ik de fysio af voor dinsdag, want het voelt zo goed!

IMG_0976

Voor zaterdag staat er een training op het schema van 1 uur lopen, in zone 1. Ik ben een beetje inspiratieloos qua routes, dus besluit naar Reeuwijkse Plassen te rijden voor dezelfde ronde die ik de week ervoor met hardloopvriendinnetje Gaby liep.
Het is heerlijk weer, ik heb een tshirt aan met eronder een tanktop en dat shirt kan al snel uit.
Ik loop in totaal 8,5 km en geniet van de omgeving en de diertjes onderweg. Het is er zo prachtig!

IMG_0983  IMG_0984  IMG_0982

’s Middags rijd ik naar Nieuwegein voor een gymsessie met een lieve vriendin. Ik mag door middel van een dagpas een keer meesporten in haar gym.
Ik train voornamelijk mijn armen, rug en core en een beetje benen. Was heel gezellig en wat een uitgebreid assortiment aan apparaten heeft The Mix in Nieuwegein, vergeleken met mijn eigen gym!

IMG_1062
Zondag is het weer tijd om te rennen! Ik heb Paul en Micha inmiddels al een aantal keer verteld over hoe mooi het in Reeuwijk is en we gaan er met zijn 3tjes heen. Er staat 15 minuten zone 1 en 30 minuten zone 2 op mijn schema. De 15 minuten in zone 1 jog ik om Paul en Micha heen tijdens een wandeling, daarna gaan zij voetballen op het strandje en ga ik 30 minuten rennen in zone 2. Jeetje wat staat er veel wind! Gelukkig vind ik wat paadjes van de plas weg wat meer beschut ligt want langs het water is het aardig bikkelen tegen de wind in.
Los van de wind is het prachtig weer, het is warm.

Ben zo blij hoe deze week verlopen is. Dat ik het fitnessen weer in mijn systeem heb en dat mijn voet zo goed voelt!
Dankbaar.

By | 2018-04-03T14:55:29+02:00 april 30th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 41 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van Micha, de leukste zoon van 14 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer