Nedereindsebergloop ‘heavy’ 5 km

/, Raceverslag/Nedereindsebergloop ‘heavy’ 5 km

Nedereindsebergloop ‘heavy’ 5 km

Het was even tijd voor wat anders. Zondag liep ik de ‘heavy’ Nedereindsebergloop. Het leuke aan deze run is, dat het merendeel ‘off-road’ is.
Er zijn ook een normale 5km en 10km run, maar dan had ik ook thuis een rondje kunnen doen, dus ik ging voor de ‘heavy’ 5km of 10km.

img_3153
Ik dacht dat het weer wel mee zou vallen, maar toen ik wakker werd, zag ik de bui al hangen. Letterlijk en figuurlijk. Even barst het los. Ik ben nog wat werkjes aan het doen op de computer en in huis en zeg tegen mijzef dat het vast nog wel bijtrekt voor 11u (de start).
Maar nee, even over 10u vertrek ik van huis, ga nog even tanken en het regent als een malle.
Ik heb mij al aangekleed en ik ben er helemaal klaar voor, dus ik kan net zo goed gewoon gaan. Rennen ga ik vandaag sowieso, dan kunnen we er net zo goed een feestje in de blubber van maken ;).

Wel bedenk ik onderweg dat ik voor de 5km ga en niet voor de 10km. Martijn Veenendaal, de organisator zei me dat ik die makkelijk kon doen, maar ik trek vandaag even een grens bij 5km.
Vorige week nog een Halve Marathon gelopen en voor komend weekend staat er ook wat leuks op het programma, dus ik dim even in. En als ik zo om mij heen kijk, ziet het parcours wel redelijk heavy uit.
nb
Nu houd ik wel van een uitdaging, maar ik wil mijzelf ook geen blessure vallen of oplopen. Het is echt heel modderig en glibberig en er word meerdere malen gewaarschuwd dat het echt opletten geblazen is.

Dus ik zet verstandig mijn afstand om in de 5km.

Bij het startnummer zit een consumptiemuntje voor een lekker warm soepje na de race (waar ik nu al naar uit kijk) en een sjaaltje/colletje met Nedereindsebergloop print erop. Super leuk.

Het is koud. Het regent. Het parcours ziet er heavy uit. Maar het is zo mooi om te zien dat er toch nog zoveel mensen op af komen om te doen waar wij het meeste van houden: hardlopen.

De organisatoren Martijn en Eric zijn super vriendelijk en enthousiast en dat zorgt voor een fijne sfeer.
Er staat een rij met bloemen en bekers opgesteld en even maak ik de grap dat ik de prijs voor beste uitglijer ga krijgen 😉 (misschien een idee voor volgend jaar, een prijs voor degene die het viest de finish over komt, haha).

img_3151De start nadert en het moment komt daar dat ik mijn jasje uit moet trekken en in mijn longsleeve de regen in moet. Blegh, zo geen zin haha.
Ik ga lekker van start, totdat ik na 2 slingers maken de berg al zie. Whattt. Hijgend en puffend kom ik boven. Zo dat hebben we gehad.
5km lang met blubberweggetjes, stijgingen en dalingen, prachtig uitzicht over de Nedereindseplas. Ik grinnik meerdere keren dat wij met zijn allen die hier lopen zo ‘gek’ zijn om hieraan te beginnen.
We naderen wat stukjes waarvan ik in mijn oor ben gefluisterd dat ik daar erg moet uitkijken en dat doe ik. Ik wil echt voorzichtig zijn.
Ik ga daarom op de meeste stukken ook niet vol gas.

Een paar keer ontkom je er niet aan om een stap vol in de modder te zetten en mijn schoenen en sokken worden ook nat en koud. Het is maar 5km en dat is te overzien. Blij dat ik niet voor de 10km ben gegaan.
Weer gaan we de berg op en dan begint het dalen en het laatste stukje van de race.
We naderen de wielrenbaan dat er ligt en (ik wist niet dat dat er allemaal lag, maar daarachter) nog meer blubber paadjes.
Hier is het écht opletten geblazen. Ik zie meerdere mensen glijers maken en vallen.
De 10km lopers hebben hier aan het begin al gelopen en hebben het parcours lekker ‘ingelopen’ zeg maar.
Ik ben met 2 heren een beetje aan het lachen en aan het kletsen tot ik afgeleid ben en zelf ook een kleine glijer maak. Het valt mee, mijn linker onderbeen raakt de grond wat.

img_3173154121 img_316612132123

Mijn schoenen zien er niet uit, haha! We naderen de laatste km en ik houd mijn camera bij de hand. De hele route heb ik trouwens beeldmateriaal gemaakt. Komend weekend online!

Ik film de finish. Ik kom op mijn gemakje om 37.29 over de finish. Ik praat nog even met Martijn. En als ik hem zeg dat ik geen droge kleren bij mij heb, loopt hij mee naar binnen en krijg ik een droge trui van hem, nogmaals mijn dank!!

img_3191 img_31862313

Ik neem mijn vaantje in ontvangst en neem plaats op de massagetafel en geniet van een heerlijke kuitenmassage.
Als ik mijn schoenen weer wil aantrekken, laat ik mijn sokken voor wat ze zijn (die zijn echt heel koud en nat, die gaan hun werk niet meer doen) en ga met mijn blote voeten mijn schoenen in. Baaaaah. Rilril. Binnen geniet ik van het warme soepje en ik ga gauw op huis aan. Mijn bad roept.

Verwarming in de auto op standje 4 en gas er op.

Ik kijk terug op een super leuke run! Het is weer is wat anders. Het weer heb je geen invloed op, maar dat heb je nooit, maar laten wij hardlopers ons door wat regen van de weg slaan. Nee toch zeker.
Ik ben blij dat ik gegaan ben. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!!

Nu nog kijken of en hoe ik mijn schoenen schoon krijg 😉

oh, of ik het naar mijn zin had (vastgelegd door goalphoto.nl):

img_3197 img_3199

 

By | 2018-04-03T15:06:42+02:00 november 7th, 2016|Hardlopen, Raceverslag|3 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

3 Reacties

 1. Marcel Smith 7 november 2016 at 09:11 - Reply

  Hoi Debbie

  Je hebt me leuk om de foto gezet toen ik onderuit ging hahaha. Dank je wel.

  Groetjes Marcel Smith ( IJsselstein )

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 7 november 2016 at 18:08 - Reply

   oh wat leuk! ik hoopte al dat degene het zal lezen en zichzelf zou herkennen, ik was nét te laat, want hier krabbel je alweer omhoog. was de tweede keer dat je ging haha! was leuk toch?!

   • Marcel Smith 8 november 2016 at 12:15 - Reply

    Ja was zeker leuk. Dit was mijn 2 e keer. Vorig jaar hadden er top weer.

Reageer